Θετικός ο απολογισμός του Δεκαπενταύγουστου από τη συλλογή φαρμάκων στα νησιά

Εβδομήντα σάκοι αγάπης

Κοινή προσπάθεια για την προσφορά φαρμάκων σε ανασφάλιστους συνανθρώπους μας

Αισιόδοξο μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης αποτελεί η συλλογή εβδομήντα συνολικά σάκων φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, το οποίο συγκεντρώθηκε τον Δεκαπενταύγουστο στα νησιά μετά από κοινή πρωτοβουλία φορέων στο πλαίσιο της δράσης “Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία”.

Ειδικότερα, η Ευαγγελίστρια της Τήνου, η Παναγία Σουμελά της Καστανιάς, η Εκατονταπυλιανή της Πάρου, η Μεγάλη Παναγία της Σαμαρίνας, η Σπηλιανή της Νισύρου και η Παναγία Κανάλα της Κύθνου ήταν οι προορισμοί κατάθεσης του φαρμακευτικού οβολού πολλών πιστών ανήμερα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Έμπρακτη αρωγή

Συγκεκριμένα, πενήντα μεγάλοι σάκοι με φάρμακα ήταν ο απολογισμός της ημέρας στην Ευαγγελίστρια της Τήνου, στην Παναγία Σουμελά, στην Παναγία Σπηλιανή της Νισύρου και στην Παναγία Κανάλα της Κύθνου, ενώ μία ημέρα μετά, συγκεντρώθηκαν ακόμη είκοσι σάκοι με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου και στη Μεγάλη Παναγία στη Σαμαρίνα Γρεβενών.

Το σύνολο των φαρμάκων παραλήφθηκε από εθελοντές ιατρούς και φαρμακοποιούς των τοπικών Ιατρικών και Φαρμακευτικών Συλλόγων καθώς και των Ιερών Μητροπόλεων και των δήμων, προκειμένου μετά τη διαλογή και την κατηγοριοποίησή τους, να δοθούν - τις προσεχείς ημέρες - στα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία πολλών περιοχών για τη δωρεάν κάλυψη σημαντικών αναγκών ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων ασθενών.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως, στο πλαίσιο της δράσης, συγκεντρώθηκαν σπάνια φάρμακα και ακριβά σκευάσματα που θα προοριστούν για τις ανάγκες καρκινοπαθών συνανθρώπων μας.

Κοινός αγώνας

Η ανωτέρω προσπάθεια αποτελεί έναν κοινό αγώνα που στοχεύει στην ανακούφιση πολλών συμπολιτών μας. Αναλυτικότερα, πρόκειται για μία προσπάθεια του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού “Αποστολή” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που οργάνωσαν με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Σκαϊ, στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης.

Συνδιοργανωτές επίσης, ήταν η Ιερά Μητρόπολη Σύρου καθώς και το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου, η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, η Ιερά Μητρόπολη Βέροιας Ναούσης και Καμπανίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Γρεβενών, ο Δήμος Βέροιας, ο Δήμος Γρεβενών (Τοπική Ενότητα Σαμαρίνας), ο Δήμος Πάρου, Δήμος Νισύρου και ο Δήμος Κύθνου.