Ο δήμος Σύρου – Ερμούπολης για τη μεταφορά του ΚΕΠ Βάρης στην Ποσειδωνία

“Μειωμένο κόστος και βέλτιστη εξυπηρέτηση”

- Αυξημένες δαπάνες εξαιτίας του λειτουργικού κόστους - Συνεχίζεται η παρουσία του διατροφολόγου στη Βάρη - Ανοικτό το γραφείο της δημοτικής κοινότητας κάθε Δευτέρα (08.00 – 11.00)

Αναλυτικά στοιχεία παραχωρεί η δημοτική Αρχή Σύρου – Ερμούπολης όσον αφορά στη μεταφορά του ΚΕΠ Βάρης στην Ποσειδωνία μετά από επώνυμη διαμαρτυρία πολίτη που δημοσιεύθηκε στο προχθεσινό φύλλο της “Κοινής Γνώμης”.

Ο δημότης στην επιστολή του, έθιγε οικονομικά ζητήματα καθώς και θέματα εξυπηρέτησης των κατοίκων των γύρω περιοχών χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα καυστικό ύφος, λέγοντας πως πρόκειται για “αποφάσεις που παίρνονται στο πόδι”.

Εξυπηρέτηση κατοίκων Ποσειδωνίας, Φοίνικα και Βάρης

Συγκεκριμένα, ο δήμος μέσα από την εκτενή απάντησή του, σημειώνει πως, “Το ΚΕΠ 0047 (Δ.Ε. Ποσειδωνίας), που στεγάζονταν μέχρι σήμερα σε μισθωμένο κτίριο στη Βάρη Σύρου, από την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκε και λειτουργεί στο δημοτικό κτίριο της δημοτικής ενότητας Ποσειδωνίας (πρώην Έπαυλη Τσιροπινά)” μετά από έναν ιδιαίτερα χρονοβόρο αγώνα καθώς έπρεπε “να καμφθούν μία σειρά από γραφειοκρατικές δυσκολίες” προκειμένου να παρέχεται “καλύτερη εξυπηρέτηση στον δημότη” αλλά και να είναι “μειωμένο το κόστος των δαπανών” για τη λειτουργία του. “Συγκεκριμένα, επειδή το έργο των Κ.Ε.Π. είναι η ενημέρωση και η πληροφόρηση των πολιτών καθώς και η προώθηση των υποθέσεων των πολιτών, η τοποθέτησή τους πρέπει να προσδιορίζεται από την βέλτιστη γεωγραφική θέση της δημοτικής ενότητας που εξυπηρετούν”, τονίζεται χαρακτηριστικά. Οι ανωτέρω στόχοι, επιτυγχάνονται σε μεγαλύτερο βαθμό “με τη μεταφορά τους στο δημοτικό κτίριο (πρώην Έπαυλη Τσιροπινά) που βρίσκεται στην περιοχή Κέντρο Ποσειδωνίας που είναι και το κέντρο της δημοτικής ενότητας Ποσειδωνίας, εξυπηρετώντας όλους τους δημότες της, δηλαδή τους κατοίκους του Φοίνικα, της Ποσειδωνίας αλλά και της Βάρης (τουλάχιστον τον μεγαλύτερο αριθμό εξ΄αυτών)”.

Ασύμφορη η παραμονή του

Παράλληλα, από την πλευρά του δήμου Σύρου – Ερμούπολης γίνεται σαφές πως με αυτή τη μεταφορά, “μειώνεται το κόστος λειτουργίας του ΚΕΠ”. Συγκεκριμένα, στο περιεχόμενο της απάντησης διασαφηνίζεται πως, “Το πρόβλημα των… 230 ευρώ” που αναφέρεται στην επιστολή, “αποτελεί μία ακόμη ανακρίβεια των όσων αναγράφει ο υπογράφων. Ασφαλώς πέραν του ενοικίου δεν υπολογίζει τόσο τα λειτουργικά έξοδα (λογαριασμούς Δ.ΕΗ., Ο,Τ.Ε., κλπ), που όπως γίνεται αντιληπτό ανέβαζαν αισθητά το μηνιαίο κόστος λειτουργίας του ΚΕΠ Ποσειδωνίας, όσο και τις καθημερινές συναλλαγές των δημοτών”. Μάλιστα σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ΚΕΠ 0047, “ο μέσος όρος επισκεψιμότητας κυμαίνονταν το τελευταίο εξάμηνο στις 2-3 συναλλαγές ημερησίως, κάτι που αυτομάτως σημαίνει περίπου 80 ευρώ ανά συναλλαγή ενώ ο χρόνος παραγωγικής απασχόλησης των υπαλλήλων περίπου 30 λεπτά το 8ώρο”.

Κανένας αγροτικός, μόνο διατροφολόγος

Επιπλέον, όσον αφορά στην αναφορά του υπογράφοντα την επιστολή για τις επισκέψεις αγροτικού ιατρού στο χώρο, τονίζεται πως ως αναφορά είναι “αναληθής” καθώς εδώ και ένα χρόνο “δεν υφίσταται παρουσία αγροτικού ιατρού που να εξετάζει ή να γράφει φάρμακα στους ασθενείς, αλλά μόνο ένας ειδικός διατροφολόγος του Νοσοκομείου Σύρου, βάση ξεχωριστού προγράμματος”, ο οποίος “θα συνεχίσει τις επισκέψεις του στην Βάρη στο γραφείο της δημοτικής κοινότητας, σε ημέρα και ώρα, που θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον αρμόδιο διατροφολόγο”.

Κάθε Δευτέρα από 30 Σεπτεμβρίου στη Βάρη

Ολοκληρώνοντας την απάντησή της, η δημοτική Αρχή, επισημαίνει πως “για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Βάρης, το γραφείο της δημοτικής κοινότητας από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 και κάθε Δευτέρα πρωί και ώρα 8:00 με 11:00, θα λειτουργεί με μία υπάλληλο του ΚΕΠ 0047 (Δ.Ε. Ποσειδωνίας), για την επικύρωση εγγράφων, το γνήσιο υπογραφής και κατόπιν προγενέστερης επικοινωνίας στο τηλέφωνο 2281-3-61401, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, για την έκδοση πιστοποιητικών και ληξιαρχικών πράξεων του δήμου Σύρου-Ερμούπολης”.

Εν κατακλείδι, σημειώνεται ότι “οι πολίτες για την εξυπηρέτηση τους, θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας”.

Ετικέτες: