Στο Μάννα το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Σύρου

Στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκονται οι διαδικασίες για την υλοποίηση της ίδρυσης και λειτουργίας κοινωνικού παντοπωλείου στη Σύρο μετά την κατάρτιση του καταστατικού του, το οποίο θα συμπεριληφθεί ως θέμα στην επόμενη συνεδρίασή του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Με δεδομένη τη συμβολή του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ο οποίος πρόκειται να παραχωρήσει το κτήριο της πρώην Κοινότητας Μάννα για τις ανάγκες στέγασης του κοινωνικού παντοπωλείου, την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας και την εθελοντική προσφορά των πολιτών, η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου περνάει στη φάση της υλοποίησης.

Με στοχευμένες ενέργειες, σταθερά βήματα και επίπονη προσπάθεια, οι διαδικασίες φτάνουν στο τέλος τους και πολύ σύντομα η Περιφέρεια, θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο στόχο της.

Όπως υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος, μέσα από τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου επιδιώκεται ο συνδυασμός ποικίλων υπηρεσιών που θα συγκλίνουν στην υποστήριξη και διευκόλυνση της κάλυψης των βασικών αναγκών ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Σημειώνει δε, ότι το κοινωνικό παντοπωλείο οργανώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε σταδιακά, παραρτήματά του να λειτουργήσουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων.

“Σκοπός μας είναι να σταθούμε αλληλέγγυα στους συμπολίτες μας και να αφουγκραστούμε τις ανάγκες όλων όσοι θα στηρίζονται σε αυτό και να τους προσφέρουμε αυτά που πραγματικά έχουν ανάγκη, τόσο από πλευράς προϊόντων όσο και υπηρεσιών με απώτερο στόχο να τους βοηθήσουμε να στηριχθούν το συντομότερο δυνατόν στις δικές τους δυνάμεις” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ετικέτες: