Κηπάριο Μεταμόρφωσης

Του λείπει η "ταυτότητα"

Κάτι παραπάνω από θετικές είναι οι εντυπώσεις που αποκόμισαν τα τελευταία χρόνια όσοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το κηπάριο Μεταμόρφωσης, στο πλαίσιο κάποιας συναυλίας κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό της Σύρου.

Ο δενδρόφυτος χώρος στο κέντρο της Ερμούπολης, πλησίον του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος αποτελεί ιδανική επιλογή για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που στοχεύουν στη ψυχαγωγία και ξεγνοιασιά τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών του νησιού. Σημαντικοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα στη φιλόξενη “αγκαλιά” του κηπάριου, ταξιδεύοντας το κοινό σε μοναδικά μουσικά μονοπάτια.

Η επιτυχία των εκδηλώσεων και η θερμή ανταπόκριση του κόσμου έχουν αποδείξει ότι το κηπάριο Μεταμόρφωσης δύναται να καθιερωθεί ως ένας χώρος πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους χώρους του νησιού που για την ώρα συγκεντρώνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον συλλόγων και καλλιτεχνών.

Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάδειξή του κρίνεται μια πιθανή ανάπλαση τόσο στο εσωτερικό, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου οι εγκαταστάσεις να εκσυγχρονιστούν και ταυτόχρονα να αποκτήσουν την προσωπική τους ταυτότητα. Η ανάγκη αυτή επισημάνθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου τέθηκε το ερώτημα για το αν περιλαμβάνεται το κηπάριο στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2014.

Ετικέτες: