“Διεθνείς Εθελοντικές δράσεις στην Τήνο”

  • Πέμπτη, 3 Απριλίου, 2014 - 06:10

Με αφορμή την επίσκεψη 30 εκπροσώπων από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών από την Ελλάδα, την Εσθονία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία,την Ιταλία και τη Σερβία, ο Δήμος Τήνου σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση νέων “Citizens in Action” διοργανώνει την εκδήλωση “Διεθνείς εθελοντικές δράσεις στην Τήνο”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, κατά τις ώρες: 17:30 – 19:30.

Συνεργασία Δήμου - “Citizens in Action”

Η επίσκεψη των εκπροσώπων των τοπικών οργανώσεων, πραγματοποιείται στο πλαίσιο προγράμματος δια βίου μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με θέμα τις παραδόσεις και τον πολιτισμό των παράκτιων περιοχών “Adult learning for coastal heritage revival and exchange”.

Oι “Citizens in Action” είναι εθελοντική οργάνωση που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με στόχο κυρίως την ενεργή συμμετοχή τους στην τοπική ανάπτυξη. Δραστηριοποιείται σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο διοργανώνοντας εθελοντικές δράσεις μικρής ή μεγάλης διάρκειας. Από το 2002 οι “Citizens in Action” έχουν συνεργαστεί με 10 δήμους από όλη τη χώρα και έχουν φιλοξενήσει πάνω από 1000 εθελοντές από Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Επίσης έχουν διοργανώσει πάνω από 30 διεθνή σεμινάρια και 3 μεγάλες καμπάνιες ευαισθητοποίησης που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα,στα δικαιώματα του πολίτη και στο περιβάλλον.

Προβολή ντοκιμαντέρ και παραδείγματα καλής πρακτικής

Σημειώνεται ότι η οργάνωση έχει υλοποιήσει μια σειρά από εθελοντικές δράσεις στην Τήνο από το 2012.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία θα χαιρετίσουν τόσο ο Δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, όσο και καλεσμένοι των εκπροσώπων, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “It is more than a marble path”. Πρόκειται για μία ταινία, γυρισμένη στην Τήνο, από ομάδα νέων με θέμα διεθνείς εθελοντικές δράσεις. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν παραδείγματα καλής πρακτικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα την τοπική ανάπτυξη, τα παραδοσιακά επαγγέλματα και τον εθελοντισμό, ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Συντονίστρια της δράσης “Citizens in Action”, Ξένια Κουτεντάκη στο τηλ. 6976921062 και με τον εκπρόσωπο του δήμου, Γιώργο Βελαλόπουλο στο τηλ. 6980686567.

Ετικέτες: