20ος Διάπλους Αιγαίου Πελάγους

“Κύματα” αλληλεγγύης και προσφοράς

  • Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2014 - 06:10

Με ανοιχτές αγκάλες υποδέχθηκαν και φέτος 10 ακριτικά νησιά τους εθελοντές της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Ομάδα Αιγαίου”, οι οποίοι από τις αρχές του μήνα προσφέρουν στους κατοίκους τους δωρεάν εξετάσεις και περίθαλψη, ανακουφίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες τους.

Ο 20ος Διάπλους Αιγαίου Πελάγους ξεκίνησε την 1η Μαίου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 12 Μαΐου. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των επισκέψεων διενεργούνται ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις των κατοίκων. Επιπλέον, πραγματοποιούνται δωρεές εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού υλικού στα σχολεία των νησιών, συνοδευόμενα από έργα υποδομής.

Το έργο της εταιρείας

Στόχος της ομάδας είναι η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και την αναβάθμιση των γενικών συνθηκών διαβίωσης. Κάθε χρόνο μια ομάδα εθελοντών, υποκινούμενη από το αίσθημα της αγάπης και της αλληλεγγύης, ταξιδεύει σε νησιά της άγονης γραμμής, για να βρεθεί στο πλευρό των κατοίκων τους, οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η χώρα.

20ος Διάπλους Αιγαίου Πελάγους

Στο φετινό Διάπλου του Αιγαίου, η ομάδα έχει ανοίξει πλώρη συνοδεία 11 φουσκωτών σκαφών και του πλήρες εξοπλισμένου ασθενοφόρου σκάφους '' Μηνάς Ε'' , για τα νησιά, Σίκινο, Κουφονήσι, Αμοργό, Δονούσα, Πάτμο, Λειψούς, Αρκούς, Αγαθονήσι, Φούρνους και Θύμαινα. Κατά την διαμονή τους στο εκάστοτε νησί θα παρέχουν ιατρική περίθαλψη, εκπαιδευτικό υλικό και έργα υποδομής, δηλαδή άμεσες βασικές ανάγκες των κατοίκων. Παράλληλα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αρωγός στη προσπάθεια της ομάδας Αιγαίου θα είναι η Bayer Ελλάς, με σύνθημα ''Επιστήμη για μια καλύτερη ζωή'', μένοντας έτσι πιστή και συνεπής στη δέσμευση της να στέκεται υπεύθυνα δίπλα στις ευαίσθητες, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Bayer Ελλάς

Για την θεάρεστη πράξη και κίνηση ανθρωπιάς της Bayer μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος, ο Δρ. Joao Barroca, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος που συμμετέχουν για δεύτερη φορά και στηρίζουν την ομάδα Αιγαίου. Άλλωστε, όπως τόνισε ο ίδιος ''πρόκειται για μια δράση που κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί τον κόσμο, δίνοντας ένα παράδειγμα αλληλεγγύης σε μια εθνική συγκυρία που τα πρότυπα ανθρωπιάς και ανιδιοτέλειας θέτουν θεμέλια ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο''. Τέλος δήλωσε υπερήφανος για το έργο που υλοποιεί κάθε χρόνο η ομάδα και της ευχήθηκε καλό ταξίδι.

Ομάδα Αιγαίου

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου, Απόστολος Μπιλίρης, εξήγησε ότι η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η δράση όμως είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Σάββα Καζάνα, ο οποίος αποτέλεσε συνοδοιπόρος στο έργο για πολλές χρονιές, δίνοντας τη ψυχή του προκειμένου να συμπαρασταθεί σε ανθρώπους που το είχαν πραγματική ανάγκη. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε με τη σειρά του την Bayer η οποία είναι συνταξιδιώτης της ομάδας, αφού μοιράζονται το ίδιο όραμα για καλύτερη ζωή με τη βοήθεια της επιστήμης, με “σημαία” την προσφορά στον πολίτη ο οποίος πλήττεται από την οικονομική κρίση.

Νησιά σταθμοί για τη δράση

Ανάμεσα στα νησιά, τα οποία περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα της ομάδας Αιγαίου είναι η Σίκινος, όπου πραγματοποιήθηκε δωρεά στο ιατρείο και παράδοση εξοπλισμού στο σχολείο του νησιού, η Αμοργός όπου οι εθελοντές παραβρέθηκαν στα εγκαίνια γυμναστηρίου και παιδικής χαράς στην Αιγιάλη, ενώ παράλληλα προσέφεραν εξοπλισμό ιατρείου και δώρα στην κατηχητική ομάδα Ποταμού. Επιπλέον, η ομάδα πραγματοποίησε στάση και στα Κουφονήσια όπου παρείχε ιατρική περίθαλψη ιατρικής περίθαλψη, ενώ ο κύκλος της στα νησιά των Κυκλάδων ολοκληρώθηκε στη Δονούσα, όπου δώρισε μικροφωνική εγκατάσταση στον πολιτιστικό σύλλογο και λεύκωμα με τις δράσεις της στον Κοινοτάρχη του νησιού.

Οι προσφορές σε κάθε νησί προκύπτουν ανάλογα με τις βασικές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν άμεσα. Οι αξιοζήλευτες πράξεις της δράσεις πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς όλους, σε μια εποχή όπου η μόνη σωτήρια λύση για την επιβίωσή μας είναι η αλληλεγγύη.

Ετικέτες: