Πρωτοβουλία «Αλληλεγγύη για όλους στη Σύρο»

Ξεκίνησε και στο νησί

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας θα γίνει την Κυριακή 21 Απριλίου στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Μιαούλη

Πρωτοβουλία «Αλληλεγγύη για όλους στη Σύρο»

“Ποιοι είμαστε και τι θέλουμε. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, υπο-αμοιβόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, χαμηλοσυνταξιούχοι ή καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε κάποια μεροκάματα το μήνα. Άλλοι δεν έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες ή να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας. Άνθρωποι που θέλουμε να

αντισταθούμε σε όλη αυτή την κατάσταση. Εδώ και τρία χρόνια ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Είμαστε μάρτυρες της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της κατάρρευσης της υγείας, της παιδείας και της ασφάλισης. Η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη είναι η δική μας αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος για να μην παραδοθούμε ως κοινωνία στη μοναξιά και την απόγνωση, στον εφησυχασμό και τον κανιβαλισμό, στον εκφασισμό και τις ρατσιστικές τάσεις. Αλληλεγγύη με αυτοοργάνωση σε εθελοντική βάση σε ρήξη με το ανταγωνιστικό σύστημα και τις μνημονιακές πολιτικές. Για να ξαναϋφάνουμε τον κοινωνικό ιστό που βρίσκεται σε διάλυση, σε αντίθεση με την φιλανθρωπία-θέαμα”.

Αυτά αναφέρει η Πρωτοβουλία που οργανώθηκε και στη Σύρο, όπως και σε άλλα μέρη της χώρας.

Όπως επισημαίνει στην πρώτη της επιστολή γνωριμίας με τους πολίτες του νησιού, “το σύνθημα «κανένας μόνος του στην κρίση», συμπυκνώνει τη δική μας πρωτοβουλία και προσπάθεια που ξεκινάει τώρα με την προσπάθεια ίδρυσης της συλλογικότητας «Αλληλεγγύη για όλους στη Σύρο”.

Καλεί όλους τους κατοίκους της Σύρου, τις συλλογικότητες, με όπλο την αλληλεγγύη και στόχο την αξιοπρέπεια, να βρεθούν όλοι μαζί και να διεκδικήσουν μια αξιοπρεπή ζωή, να ανατρέψουν το φόβο και την ανασφάλεια.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας θα γίνει την Κυριακή 21 Απριλίου στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Μιαούλη, μπροστά από την Παιδική Βιβλιοθήκη, όπου η Πρωτοβουλία διοργανώνει αλληλέγγυα κουζίνα, ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι βιβλίων και παιχνιδιών. Δύο ώρες μετά, στις 7 το απόγευμα θα διοργανωθεί ανοιχτή συνέλευση όπου θα συζητηθεί η προοπτική αυτής της προσπάθειας.

e-mail: allileggiigiaoloussyros@gmail.com

http:// allileggiigiaoloussyros.blogspot.com