Φθορές στο Θέατρο “Ευανθία Καΐρη” στα Λαζαρέττα

Κρίμα και άδικο

Την άμεση συνδρομή του δήμου για τη διενέργεια επισκευών στους χώρους του θεάτρου “Ευανθία Καΐρη” ζητά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαζαρέττων, υπογραμμίζοντας ότι είναι “κρίμα και άδικο” ένα κτίριο όπως αυτό να παραμελείται από τους υπεύθυνους και να αφήνεται στην τύχη του.

Για το λόγο αυτό, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου υπέβαλε γραπτό αίτημα στην Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης, το οποίο θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίασή του.

Όπως υπογραμμίζει η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Ρηγούτσου το εσωτερικό του θεάτρου παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα όπως γκρεμισμένα παράθυρα, σάπιες πόρτες, φθαρμένες πρίζες και ασφάλειες τα οποία δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για τη λειτουργικότητα του κτηρίου, το οποίο το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος και χώρος για τις πρόβες της Ορχήστρας των Κυκλάδων.

Προσθέτει ακόμα ότι ανάλογες φθορές παρατηρούνται και στον υπαίθριο χώρο του θεάτρου, όπου ο φωτισμός έχει βραχυκυκλωθεί, αναβοσβήνει ενώ πολλές από τις εξωτερικές λάμπες κρέμονται, με τον κίνδυνο να προκληθεί ατύχημα.

Καταλήγοντας, εκτιμά ότι η δημοτική αρχή όφειλε να πραγματοποιεί πιο συχνές επεμβάσεις στο κτίριο, προκειμένου να διατηρήσει τις υποδομές του σε ένα καλό επίπεδο, από τη στιγμή που αυτές χρησιμοποιούνται από μεγάλη μερίδα πολιτών και όχι μόνο.

Ετικέτες: