Δράσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας

Επισκέψεις σχολείων στην Πυροσβεστική

  • Τετάρτη, 4 Ιουνίου, 2014 - 06:10

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των αρμοδιοτήτων της πυροσβεστικής υπηρεσίας, πραγματοποίησαν επίσκεψη στα κεντρικά της υπηρεσίας μαθητές του νηπιαγωγείου Φοίνικα και του παιδικού σταθμού ''Στην παλάμη του θεού''.

Νηπιαγωγείο Φοίνικα

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου του Φοίνικα επισκέφθηκαν την πυροσβεστική υπηρεσία, μετά από την επιθυμία που εξέφρασαν τα ίδια, καθώς ήθελαν να δουν πώς είναι από κοντά ένα πυροσβεστικό όχημα και τους πυροσβέστες εν ώρα εργασίας. Η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα στην επιθυμία των μικρών μαθητών και κατά την επίσκεψη τους, οι πυροσβέστες που τους υποδέχτηκαν απάντησαν σε κάθε απορία που εξέφρασαν. Ανάμεσα στις δραστηριότητες που μοιράστηκαν ήταν και η αναγνώριση των εργαλείων και οχημάτων, η ενημέρωση των μαθητών στα θέματα δασικών και αστικών πυρκαγιών καθώς και για τις ενέργειες που γίνονται σε περίπτωση φωτιάς.

Παιδικός σταθμός ''Στην παλάμη του θεού''

Εκτός από τους μαθητές του νηπιαγωγείου Φοίνικα επίσκεψη στην υπηρεσία πραγματοποίησε και τα παιδιά του παιδικού σταθμού της Μητρόπολης ''Στην παλάμη του θεού'' με αφορμή το project που πραγματοποιούν με θέμα ''νερό – φωτιά''. Με υπομονή οι άντρες της πυροσβεστικής ξενάγησαν τα παιδιά στους χώρους των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας, εξηγώντας τις δραστηριότητες που πραγματοποίησαν και με τους μαθητές του νηπιαγωγείου Φοίνικα. Ιδιαίτερα ευχαριστημένοι δήλωσαν οι εκπαιδευτικοί που συνόδευαν τους μικρούς μαθητές καθώς το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν αμείωτο.

Εκπαίδευση στην πολεμική αεροπορία

Πέρα όμως από τις επισκέψεις που δέχτηκε στην υπηρεσία του, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πέμπτη 29 Μαΐου πραγματοποίησε εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις της 6ης Μοίρας Σταθμού της Πολεμικής Αεροπορίας που εδρεύει στη Μύκονο. Συγκεκριμένα, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από Αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης στο πλαίσιο συγκρότησης ειδικών τμημάτων δασοπυρόσβεσης, επαύξησης πυρασφάλειας της Μοίρας καθώς και βελτίωσης του επιπέδου αντιμετώπισης καταστάσεων άμεσων επεμβάσεων σε περίπτωση ανάγκης. Το ενδιαφέρον του προσωπικού κρίθηκε ικανοποιητικό, δεδομένου του ότι μετά το πέρας της εκπαίδευσης ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων.

Ετικέτες: