Έργα της ΔΕΗ σε δίκτυο της περιοχής Βαπόρια

Εργασίες... αποκατάστασης

Εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης βλάβης σε δίκτυο της ΔΕΗ στην περιοχή Βαπόρια της Ερμούπολης πραγματοποιούνται εδώ και λίγες ημέρες, με αρκετούς εργάτες να προχωρούν σε αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου να τροφοδοτείται κανονικά με ρεύμα το συγκεκριμένο τμήμα της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, πρόκειται για εργασίες σε υπόγεια καλώδια της ΔΕΗ, στο ύψος που βρίσκεται το κτίριο που στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων και οι οποίες απαίτησαν την αφαίρεση των πλακών σε ένα μεγάλο τμήμα του πεζοδρομίου ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι διορθωτικές παρεμβάσεις. Διευκρινίζεται, ότι το συγκεκριμένο έργο αναμένεται άμεσα να ολοκληρωθεί αφού δεν συνδέεται με το έργο υπογειοποίησης καλωδίων της ΔΕΗ σε εκείνο το σημείο για το οποίο έχει γνωμοδοτήσει θετικά και το δημοτικό συμβούλιο, ενώ αξίζει να τονισθεί, πως οι εργασίες δεν ευθύνονται για τις διακοπές ρεύματος που παρατηρήθηκαν στον Ερμούπολη, γεγονός που οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να είναι συγκυριακό.

Τέλος, σημειώνεται πως, οι εν λόγω εργασίες απαιτήθηκαν μετά από παρεμβάσεις και έργα της ΔΕΥΑΣ, που όπως αναφέρθηκε λόγω παλαιότητας δικτύου, προκάλεσαν κάποια προβλήματα σε αγωγούς της ΔΕΗ.

Από την πλευρά του, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εφημερίδα, ο διευθυντής της ΔΕΥΑΣ Γιώργος Βακόνδιος διευκρίνισε πως "Καμία υπαιτιότητα δεν υπάρχει από έργα ή παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΣ στο σημείο καθώς οι αντικαταστάσεις των δικτύων έγιναν πριν από δέκα χρόνια στο πλαίσιο της εργολαβίας που είχε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου με την επωνυμία "Αναβάθμιση Αστικού Περιβάλλοντος". 

 

Ετικέτες: