Εγκαταλελειμμένη η κατασκευή που φιλοξένησε ATM Τράπεζας στην πλατεία Ηρώων

Άχρηστη... κληρονομιά

“Διακοσμητικό” ρόλο φαίνεται να έχει η κατασκευή που φιλοξένησε το ATM της πρώην Εμπορικής Τράπεζας πριν από τουλάχιστον τέσσερα χρόνια στην πλατεία Ηρώων, αφού αυτή παραμένει στη θέση της ακόμη και σήμερα χωρίς να εξυπηρετεί σε τίποτα απολύτως.

Όπως μπορούν να διακρίνουν οι διερχόμενοι οδηγοί και οι πεζοί από το σημείο, πρόκειται για μία ογκώδη κατασκευή η οποία για να τοποθετηθεί είχε λάβει την άδεια από το δημοτικό συμβούλιο του πρώην Δήμου Ερμούπολης όπως επιβαλλόταν. Σήμερα το ΑΤΜ έχει αφαιρεθεί, ωστόσο η κατασκευή παραμένει επάνω στο πεζοδρόμιο όπου είχε τοποθετηθεί χωρίς να φαίνεται να έχει υπάρξει καμία ενέργεια από την πλευρά του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, προκειμένου να ελευθερωθεί ο χώρος και να έχουν τη δυνατότητα οι πεζοί να διέρχονται με μεγαλύτερη ασφάλεια και ευχέρεια. Πλέον η κατασκευή μοιάζει σαν άσκοπη... κληρονομιά, στη σκιά της οποίας εξακολουθούν να σταθμεύουν επάνω στο πεζοδρόμιο κάποιοι οδηγοί τα δίκυκλά τους ενώ στον χώρο που γειτνιάζει με την περίφραξη συγκεντρώνονται πολλά άχρηστα αντικείμενα και απορρίμματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από αρκετά χρόνια που η κατασκευή δεν είναι χρήσιμη, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα έπρεπε να είχε ενεργήσει για την αφαίρεσή της, ενημερώνοντας προφανώς τη διοίκηση της αρμόδιας Τράπεζας, η οποία όταν τη χρησιμοποιούσε είχε την υποχρέωση της καταβολής τελών αφού βρισκόταν σε κοινόχρηστο χώρο.

Ετικέτες: