"Τιτιβίσματα" στα Χρούσσα

Ο συναρπαστικός κόσμος των μεταναστευτικών πουλιών φώλιασε αυτό το σαββατοκύριακο στον υπό ίδρυση Βοτανικό Κήπο Κυκλάδων Σύρου στα Χρούσσα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών – European Birdwatch 2014.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η “Ελίχρυσος Κοιν.Σ.Επ.” σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π. Ε. Κυκλάδων, διαμέσου της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων υποδέχτηκαν χθες το πρωί παιδιά ηλικίας 4 έως 8 χρόνων, ενώ οι δράσεις συνεχίζονται και σήμερα (11:00 – 13:00) για παιδιά ηλικίας 9 έως 11 ετών.

Μικροί και μεγάλοι εξερευνούν τον όμορφο και πολλές φορές άγνωστο κόσμο των μεταναστευτικών πουλιών, μέσα από ενδιαφέρουσες δράσεις , που συντονίζουν οι εμψυχώτριες Παιδαγωγικής Θεάτρου, Ελένη Χερχελετζάκη και Βασιλική Σασσάλου.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση - ευαισθητοποίηση για το υπέροχο φαινόμενο της μετανάστευσης των πουλιών και η ανάγκη προστασίας τους στις περιοχές αναπαραγωγής και διαχείμασης, καθώς και κατά μήκος των μεταναστευτικών διαδρομών στη Μεσόγειο και την Αφρική.

Ετικέτες: