Εκδήλωση του Συλλόγου "Δικαίωμα" για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Eκδήλωση ευαισθητοποίησης με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου (ώρες 10:00 – 13:00) στην πλατεία Μιαούλη ο Σύλλογος Στήριξης ΑμεΑ & ΑμεΕΕΑ Κυκλάδων “Δικαίωμα".

Πρόκειται για μία βιωματική δράση, κατά την οποία άτομα χωρίς κινητικά προβλήματα θα εκπαιδευτούν στην κίνηση με αναπηρικό αμαξίδιο, βλέποντας παράλληλα ιδίοις όμμασι το πόσο δύσκολη είναι η κίνηση με αμαξίδιο ακόμα και σε ένα κεντρικό (και σχετικά προσβάσιμο) σημείο της πόλης και

Μία «ακτιβιστική» δράση, κατά την οποία θα γίνει συμβολική κατάληψη δύο θέσεων στάθμευσης από αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία θα φέρουν επάνω τους σημείωμα με την ένδειξη «Επιστρέφω σε λίγο». Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των οδηγών, οι οποίοι δυστυχώς σε αρκετά μεγάλο ποσοστό, εφαρμόζουν την ίδια τακτική στις οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.

Παράλληλα με αυτά, εθελοντές και μέλη του Συλλόγου μας θα διανείμουν στους συμμετέχοντες ένα μικρό κείμενο που έγραψε ένα ΑμεΑ με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου.

Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα ακυρωθεί χωρίς νέα προειδοποίηση.  

Ετικέτες: