Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία "Δικαίωμα"

Δημιουργία Μικτής Ομάδας Bocce

Ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη δημιουργία μικτής ομάδας Bocce (Μπότσε), απευθύνει ο Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία και Ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες «Δικαίωμα».

Τι είναι το Bocce

Το Μπότσε είναι ένα ομαδικό παιχνίδι στρατηγικής και δεξιοτεχνίας, που παίζεται ανάμεσα σε δύο αντίπαλες ομάδες των 2 ή των 4 ατόμων. Στόχος της κάθε ομάδας ή του κάθε ζευγαριού, είναι να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερες μπάλες, πιο κοντά σε μια μπάλα – στόχο, την επονομαζόμενη “Pallina”.
Η έμπνευση του Συλλόγου για τη δημιουργία της ομάδας ήρθε με αφορμή τα Αθλητικά Προγράμματα Μικτών Ομάδων των Special Olympics, που επιτρέπουν σε άτομα με διανοητική αναπηρία (στο παιχνίδι αποκαλούνται Αθλητές) και άτομα χωρίς διανοητική αναπηρία (αποκαλούνται Partners) να συμμετέχουν σε μικτές ομάδες.

«Δικαίωμα» στη διαφορετικότητα

Η ιδέα του συνδυασμού αθλητών με διανοητική αναπηρία και ατόμων χωρίς διανοητική αναπηρία, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του ’80, με σκεπτικό να προσφέρει μια νέα πρόκληση στους αθλητές των Special Olympics, επιτυγχάνοντας παράλληλα το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Η συμμετοχή σε Μικτές Ομάδες δίνει στους αθλητές την ευκαιρία:
-Να μαθαίνουν νέα αθλήματα
-Να αναπτύσσουν υψηλότερου επιπέδου αθλητικές ικανότητες
-Να αποκτούν νέες αγωνιστικές εμπειρίες
-Να συναισθάνονται τη σημασία της συμμετοχής τους στο πλαίσιο της ομάδας
-Να συναναστρέφονται και να αναπτύσσουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας με άτομα χωρίς διανοητική αναπηρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση του Συλλόγου υλοποιείται σε συνεργασία με το Tao Center.
Στην ομάδα μπορούν να συμμετάσχουν άτομα από 4 ετών και άνω.
Για περισσότερες πληροφορίες ή για να δηλώσετε συμμετοχή, καλέστε στα τηλέφωνα: 6934657530 και 6936474826 (κ. Χριστίνα Ζιμποπούλου).

Ετικέτες: