«Ο κόσμος είναι η ψυχή της στέγης»

Ολοκληρώνεται σήμερα η έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργιών από την Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου, η οποία πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο, με στόχο την ανάδειξη των δημιουργιών των παιδιών της στέγης.

Εδώ και μερικές ημέρες τα παιδιά της Στέγης, παρουσιάζουν τις εργασίες και τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες, φωτογραφίες και κοσμήματα, τα οποία έχουν φτιάξει τα ίδια στα εργαστήρια τα οποία διαθέτουν, πάντα με την αρωγή των εθελοντών. Όπως ενημέρωσε και η εθελόντρια Κυριακή Παπαγιάκουμου η Στέγη διαθέτει πολλά εργαστήρια, μεταξύ αυτών ξυλουργικής, μουσικής και ζωγραφικής ενώ στόχος είναι να επεκταθούν τα εργαστήρια αυτά, τα οποία θα διαθέτουν ειδικότητες και θα αφορούν συγκεκριμένες ειδικότητες. Η έκθεση περιελάμβανε φωτογραφίες με θέμα από διάφορα σημεία και γειτονιές της Σύρου υπό την καθοδήγηση του εθελοντή Γιάννη Γρυπάρη, καθώς και ζωγραφιές των παιδιών με την βοήθεια της Μάριον Παπαδοπούλου, η οποία έχει αναλάβει το εργαστήρι ζωγραφικής της Στέγης, και αγκαλιάστηκε από τον κόσμο ο οποίος έσπευσε να την παρακολουθήσει από κοντά. Όπως παρατηρήθηκε για ακόμη μια φορά η τοπική κοινωνία, στο χρόνο που διαθέτει και παρ όλες τις δύσκολες εποχές που βιώνει, δείχνει διάθεση εθελοντική και αγκαλιάζει κάθε προσπάθεια που υλοποιείται, κυρίως όταν αυτή αφορά τα παιδιά.

Τα έργα τα οποία εκτέθηκαν και ήταν αποκλειστικά δημιουργίες των παιδιών της Στέγης, δεν πουλήθηκαν για την οικονομική της ενίσχυση αλλά προσφέρθηκαν σε όσους επιθυμούσαν να τα αγοράσουν, με τους ίδιους να διαθέτουν το ποσό το οποίο μπορούσαν να επωμιστούν, καθώς βασικός στόχος ήταν να αναδειχθεί το έργο τους. Επίσης ιδιαίτερα σημαντικό αποτελεί το γεγονός ότι η Στέγη Ανηλίκων συμμετέχει σε δράσεις όπως το στόλισμα του δέντρου της δημοτικής βιβλιοθήκης ενώ παράλληλα θα συμμετάσχουν ενεργά στο καλωσόρισμα στο σπίτι του Άγιου Βασίλη. Με αφορμή την συγκεκριμένη έκθεση, τα παιδιά της Στέγης αλλά και οι εθελοντές στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα που αφορά στην ανάγκη στέγασης της σε ένα μεγαλύτερο κτίριο, προκειμένου να υλοποιηθούν όλες οι ιδέες που υπάρχουν για να βοηθηθούν ακόμα περισσότερο τα παιδιά, κάτι το οποίο τέθηκε επί τάπητος και στην συνάντηση που πραγματοποίησε ο δήμαρχος Σύρου -Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός με τα παιδιά. Όπως μάλιστα εξήγησε και η κ. Παπαγιάκουμου, τα παιδιά εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους και τις επιθυμίες τους προς τον δήμαρχο με τον ίδιο να τα αγκαλιάζει και να δεσμεύεται ότι θα είναι πάντοτε δίπλα τους. Τέλος η εθελόντρια κ. Παπαγιάκουμου ενημέρωσε ότι ο Σύλλογος Καρκινοπαθών ζήτησε από την στέγη να συμμετέχει στο φιλανθρωπικό παζάρι με δικά τους έργα, ενώ δεν έκρυψε και την συγκίνηση της και την ευγνωμοσύνη της προς τον κόσμο, που έδειξε εμπράκτως την στήριξη του προς την Στέγη.

Ετικέτες: