Αίτημα προς τον Υπουργό Εργασίας απέστειλε η Διοικητής του ΟΑΕΕ

Ίδρυση γραφείου ΟΑΕΕ στη Σαντορίνη

Την ανάγκη ίδρυσης γραφείου ΟΑΕΕ στο νησί της Σαντορίνης επισήμανε η Διοικητής του Οργανισμού, Γωγώ Κωτίδου, με επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Την δυσμενή κατάσταση στην οποία περιέρχονται κατά διαστήματα ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ οι οποίοι διαμένουν στο νησί, έχουν εκφράσει στο παρελθόν και οι αρχές της Σαντορίνης, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες οι οποίοι αναγκάζονται να εξυπηρετούνται από το Περιφερειακό Τμήμα του ΟΑΕΕ Νάξου, το οποίο ωστόσο κατά καιρούς υπολειτουργεί, μην μπορώντας πολλές φορές να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες. Η συγκεκριμένη κατάσταση η οποία διαιωνίζεται, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα κάνει την ανάγκη δημιουργίας τμήματος ΟΑΕΕ στη Σαντορίνη επιτακτική.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι αποτελεί πάγιο αίτημα των δημοτών – σφαλισμένων του ΟΑΕΕ Θήρας, η Διοικητής απευθυνόμενη στον αρμόδιο υπουργό αφού πρώτα τόνισε ότι «ο ΟΑΕΕ αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα της χώρας λόγω της ύπαρξης του μεγάλου νησιωτικού της συμπλέγματος και το λόγο αυτό, στις βασικές αρχές της νέας οργανωτικής διάρθρωσης του Φορέα και παρά την επιβαλλόμενη μείωση των οργανικών μονάδων, προτείνει την διατήρηση των τμημάτων του ΟΑΕΕ, σε όλα τα νησιά όπου λειτουργούσαν τμήματα του οργανισμού», στη συνέχεια ζήτησε την δημιουργία τμήματος του ΦΟΡΕΑ στη Σαντορίνη. Για την ακρίβεια εξήγησε ότι «στην παραπάνω θέση μπορεί να προστεθεί και η ανάγκη ενίσχυσης όλων των δομών, που ενδυναμώνουν την τουριστική βιομηχανία, εφ όσον, όπως αποδεικνύεται, ο τουρισμός αποτελεί μοχλό άμεσης επιτάχυνσης της οικονομίας, στην δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει ο τόπος» και στο πλαίσιο αυτό ο ΟΑΕΕ αναγνωρίζει ότι η Σαντορίνη αποτελεί ένα δυναμικό πόλο της τουριστικής βιομηχανίας. Το γεγονός αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μπορεί να προταθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, το οποίο αποτελεί το αρμόδιο όργανο για την έγκριση των νέων δομών όλων των φορέων, η δημιουργία γραφείου στο νησί της Σαντορίνης.

Ετικέτες: