Απάντηση της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου στην ανακοίνωση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Τήνου

"Η Ι. Μητρόπολη ουδέν αντίτιμο κατέβαλε για άρτο και γάλα"

Εξ' αφορμής ανακοίνωσης του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου, με τον τίτλο «Η ΤΗΝΟΣ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ», σχετικά με το θέμα προμήθειας και προσφοράς 1.000 κιλών άρτου και 550 λίτρων γάλακτος μακράς διαρκείας προς το δοκιμαζόμενο από τις ακραίες καιρικές συνθήκες Τηνιακό λαό, φράση η οποία παραδόξως αναφέρεται δύο φορές και εντός εισαγωγικών σ’ αυτή, από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

1. Με εντολή του Σεβασμιωτατου κ. Δωροθέου Β΄, αγοράστηκαν την 9η Ιανουαρίου από δύο φούρνους της Τήνου και διανεμήθηκαν στα αποκλεισμένα χωριά 65 κιλά άρτου, παραστατικά των οποίων ευρίσκονται στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου.

2. Τα επίμαχα 1.000 κιλά άρτου, ως και τα 550 λίτρα γάλακτος εδόθησαν ΔΩΡΕΑΝ από την ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» προς την Ιερά Μητρόπολη, ύστερα από παρακλητικό αίτημα του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, και ως εκ τούτου για την προμήθειά τους η Ιερά Μητρόπολη ΟΥΔΕΝ αντίτιμο κατέβαλε.

3. Πάγια τακτική της Ιεράς Μητροπόλεως είναι να ενισχύει πάντοτε τις τοπικές αγορές των νησιών, στις οποίες απευθύνεται και από τις οποίες προμηθεύεται και τα κατά μήνα διανεμόμενα τρόφιμα στους δικαιούχους του Προγράμματος «ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» .

4. Κατά ταύτα, το περιεχόμενο της Ανακοίνωσης είναι προϊόν παραπληροφόρησης ή ελλιπούς ενημέρωσης, κάτι που θα είχε αποφευχθεί με μια απλή διευκρινιστική ερώτηση του Προέδρου του Συλλόγου προς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου.