Η Τήνος σε έκτακτη ανάγκη

Έντονες διαμαρτυρίες δέχτηκε το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου από μέλη του, μόλις ενημερώθηκαν για την αποστολή 1.000 κιλών άρτου από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου για ‘’το δοκιμαζόμενο από τις ακραίες συνθήκες Τηνιακό λαό’’ στις 10 Ιανουαρίου 2015.

Οι διαμαρτυρίες δεν είχαν να κάνουν φυσικά για την προσφορά προς ‘’το δοκιμαζόμενο από τις ακραίες συνθήκες Τηνιακό λαό’’. Οι διαμαρτυρίες είχαν να κάνουν με το ότι η Ιερά Μητρόπολη Σύρου δεν απευθύνθηκε καν στους Τηνιακούς αρτοποιούς για την αγορά των 1.000 κιλών άρτου, τα καταστήματα των οποίων λειτουργούσαν κανονικά όλες τις δύσκολες μέρες που πέρασε το νησί μας, καθώς έχουν γεννήτρια ρεύματος. Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Τήνος δεν ήταν η έλλειψη παραγωγής άρτου, αλλά το πώς θα έφθανε το ψωμί στις αποκλεισμένες περιοχές της.

Οι όποιες κινήσεις προσφοράς είναι πάντα αποδεκτές και ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου όπως και τα μέλη του το έχουν αποδείξει έμπρακτα. Όμως οι προσφορές αυτές δεν είναι δυνατό να σημαίνουν την απαξίωση και να έχουν φοβερό οικονομικό αντίκτυπο σε κάποιους άλλους συμπολίτες μας - επαγγελματίες.

Οι επαγγελματίες όλων των κλάδων βρίσκονται σε οικτρή οικονομική κατάσταση, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού. Οι τόσο σημαντικές ενέργειες αγάπης και αλληλεγγύης θα μπορούσαν να γίνονται, όσο αυτό είναι δυνατό, στηρίζοντας συγχρόνως την τοπική αγορά και τα καταστήματά της.