Κηπάριο περιοχής Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη

Με ίδιες δυνάμεις η μελέτη ανάπλασης

Στη λίστα των καταργούμενων “έργων” έχει ενταχθεί για το 2015 η μελέτη ανάπλασης του κηπαρίου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη, σύμφωνα με την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2015, χωρίς ωστόσο να έχει εγκαταλειφθεί από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής το σενάριο σύνταξης της μελέτης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία της εφημερίδας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Σταύρο Γουσγουνέλη, κατέστη σαφές, πως οι αλλαγές που καταγράφηκαν σε θέματα προώθησης μελετών κι έργων για τη Σύρο το τρέχον έτος, αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τις προτεραιότητες και το συμφέρον του τόπου, επισημαίνοντας πως η εν λόγω μελέτη δύναται να συνταχθεί με τις δυνάμεις και τη γνώση των αρμοδίων της Τεχνικής Υπηρεσίας. Ως εκ τούτου, ο ίδιος, εξήγησε ότι το ποσό των 5.500 ευρώ που είχε προβλεφθεί εξοικονομήθηκε για διαφορετική ανάγκη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, αφού το έργο της ανάπλασης μπορεί να υλοποιηθεί όταν θα υπάρξουν οι κατάλληλοι πόροι και σαφώς όταν η αρμόδια Υπηρεσία θα έχει προχωρήσει στη μελέτη.

Αξίζει πάντως να τονισθεί, πως το εν λόγω κηπάριο φέρει σημαντικές φθορές και δη περιμετρικά στις μαρμάρινες πλάκες αλλά και στα προστατευτικά κιγκλιδώματα, τα οποία σε πολλά σημεία όχι μόνον είναι σπασμένα, αλλά είναι και σκουριασμένα.

Υπενθυμίζεται πως, το κηπάριο φιλοξενεί το σπουδαίο μνημείο των Άταφων Πεσόντων του 1821 που αποτέλεσε το πρώτο στην Ελλάδα.

Ετικέτες: