Άγγιξε την τελειότητα το πρώτο TEDx UniversityoftheAegean στη Σύρο

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στη Σύρο το πρώτο TEDx Universityofthe Aegean, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων “γίνονται πράγματα”, όχι μόνο πολιτιστικής φύσεως, αλλά και πράγματα με επίκεντρο τον άνθρωπο και την ανάγκη του να εμπνευστεί, να δημιουργήσει και να κάνει τα όνειρά του πράξη.

Η ομάδα των προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατάφερε να βάλει τα “γυαλιά” σε πολλούς ειδήμονες, παρουσιάζοντας μία άρτια διοργάνωση, η οποία όχι μόνο δύναται να αποτελέσει πηγή δημιουργικών ερεθισμάτων, αλλά και να προβάλει το νησί της Σύρου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Μοναδικές ομιλίες με συνδετικό κρίκο το κίνητρο, την προσφορά, την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, την πρόοδο και τη διάδοση ιδεών μονοπώλησαν το ενδιαφέρον όσων είχαν εξασφαλίσει από νωρίς μία θέση στο Θέατρο Απόλλων, αλλά και εκείνων που παρακολούθησαν το TEDx από το σπίτι τους, μέσω του live streaming.

Οι ομιλητές του συνεδρίου

Το συνέδριο παρουσίασε ο Πάρις Παρασκευάδης-Πλάνετς, ο οποίος με την αμεσότητα και το χιούμορ του κατάφερε να κάνει το κοινό μία μεγάλη παρέα. Ομιλητές στο πρώτο TEDx UniversityoftheAegean ήταν η αστροφυσικός Βασιλική Παυλίδου, η Κυτταρολόγος Ιατρός με μεταγλωσσική κώφωση Σοφία Κολοτούρου, ο διαχειριστής του Design lab, Αλέξανδρος Διδασκάλου, η ψυχολόγος Κάλλια Μυλωνάκη, οι επιχειρηματίες Γιώργος Γληνός και Γεωργία Βαμβουνάκη, ο υπεύθυνος στρατηγικών συνεργασιών της Google Πάνος Παχατουρίδης και ο Αμερικανός συγγραφέας Timothy Kurek. Τον κύκλο των ομιλητών συμπλήρωσαν ο καθηγητήες πειραματικής ενδοκρινολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Ηλίας Καστανάς, η ομάδα Barfoo από τη Σερβία και ο 24χρονος ιδρυτής της εθελοντικής πλατφόρμας Glovo, Κωσταπάνος Μηλιαρέσης.

Το κοινό “ταξίδεψαν” μουσικά, το ντουέτο Blood Ties από τα Γιάννενα και ο Έλληνας συνθέτης, τραγουδοποιός και ερμηνευτής Theodore.

Η curator του πρώτου TEDx στη Σύρο, Ηώ Κυριακάτη και οι είκοσι ακόμα προπτυχιακοί φοιτητές που για έναν ολόκληρο χρόνο προετοίμαζαν με μεθοδικότητα και αγάπη τη διοργάνωση του πιο ανθρώπινου και εμπνευσμένου συνεδρίου στην ιστορία του νησιού απηύθυναν θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές, τους χορηγούς και σε όσους συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή του.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.

Φωτογραφίες συνεδρίου: Ευτυχία Σιγάλα.