Πανηγυρική συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Ερμουπόλεως και αλλαγή ηγεσίας

“Πυξίδα” η ανιδιοτελής προσφορά

Την αξιόλογη προσπάθεια μίας ακόμη πλούσιας σε δράσεις ροταριανής χρονιάς τίμησαν τα εκλεκτά μέλη και οι φίλοι του Ροταριανού Ομίλου Ερμουπόλεως στην πανηγυρική συνεστίαση που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο “Ερμής”, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε και η τελετή αλλαγής ηγεσίας.

Ο απελθών πρόεδρος, Παναγιώτης Τζαναβάρης παρέδωσε τη σκυτάλη της προεδρίας στον νέο πρόεδρο, Ματθαίο Τόμελιτς, δίδοντάς του και τη σφραγίδα του Ομίλου αλλά και τη σφύρα παρουσία του νέου Διοικητή της 2470 Ροταριανής Περιφέρειας, Γρηγόρη Γρηγορόπουλου, του προέδρου της Λέσχης Ελλάς, Δημήτρη Παπαγούνα, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου και δημοτικού συμβούλου, Δημήτρη Κοσμά, του επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου, Παύλου Χρυσαφίδη καθώς κι άλλων γνωστών συμπολιτών μας.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς υπήρξε ένας σύντομος απολογισμός από τον κ. Τζαναβάρη, ενώ ακολούθησε η ομιλία του νέου προέδρου, αλλά και οι τιμητικές διακρίσεις στα πρόσωπα του Δρ. Στέφανου Χανδακά, του Γρηγόρη Καψωμενάκη και του Νίκου Νικολιά. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε και η εισδοχή νέου μέλους στη συριανή ροταριανή αγκαλιά και ειδικότερα, του συμπολίτη μας, Χρήστου Καψωμενάκη.

Στόχος θα πει... γίνομαι χρήσιμος κι όχι ευχάριστος

Τις υπηρεσίες του στις αξίες του Ρόταρυ προς όφελος των ανθρώπων από τα ηνία του Ομίλου Ερμουπόλεως θα συνεχίσει να προσφέρει ο Ματθαίος Τόμελιτς, ο οποίος στον χαιρετισμό του απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους, τόνισε μεταξύ άλλων, τη σημασία που αναδεικνύεται σε μία δύσκολη εποχή, “να γίνονται οι άνθρωποι χρήσιμοι και όχι ευχάριστοι”. Ο νέος πρόεδρος μίλησε για τη στάση που θα πρέπει να διατηρήσει ο Όμιλος, τα μέλη του οποίου όπως τόνισε “έχουν υποχρέωση στις επόμενες γενιές”, κάνοντας πρόσκληση προς όλους τους συμμετέχοντες της συνεστίασης, να ενεργοποιηθούν στο δρόμο που δείχνει η ροταριανή “πυξίδα”, δηλαδή στην οδό της ανιδιοτελούς προσφοράς. “Θέλω να συνεχίσουμε ό,τι σωστό έφτιαξαν οι πρόγονοί μας και να αλλάξουμε ό,τι σήμερα δεν έχει λόγο ύπαρξης” σημείωσε χαρακτηριστικά, δίνοντας το στίγμα του νέου ροταριανού έτους που “ανοίγει”.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Τζαναβάρης μίλησε για τη διετή (συνεχή) προεδρία του στον Όμιλο, σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη λόγω οικονομικών και κοινωνικών συγκυριών, που όμως κατά τη διάρκειά της, ο Ροταριανός Όμιλος Ερμουπόλεως απέσπασε εκ νέου, τον Έπαινο από την Περιφέρεια αλλά και την Εύφημη Μνεία του προέδρου του Διεθνούς Ρόταρυ για τις δράσεις και την προσφορά του. Εμφανώς συγκινημένος, ο Παναγιώτης Τζαναβάρης, κατέστησε σαφές πως ο ίδιος από κοινού με τα μέλη, κατέβαλλαν προσπάθεια να διατηρηθεί ο Όμιλος σε υψηλά επίπεδα, αναπτύσσοντας προγράμματα στο μέτρο των δυνατοτήτων του, τα οποία ανταποκρίθηκαν στις παρουσιαζόμενες ανάγκες. Στο πλαίσιο της τιμητικής διάκρισης του μέλους, Νικόλαου Νικολιά, ο κ. Τζαναβάρης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον τιμώμενο ροταριανό, ο οποίος του έδωσε την ευκαιρία “να συμπορευθεί στο παγκόσμιο ταξίδι του Ρόταρυ”, αποτελώντας ένα μέλος του ιστορικού Ομίλου, που μαζί με άλλους παγκοσμίως, όπως ανέφερε, “αγκαλιάζουν στοργικά τη γη”.

Τιμητικές διακρίσεις και υποδοχή νέου μέλους

Σημαντική στιγμή κατά τη διάρκεια της βραδιάς αποτέλεσε και η ανακήρυξη σε Paul Harris Felow του μαιευτήρα – γυναικολόγου Δρ. Στέφανου Χανδάκα. Πρόκειται για την ανώτατη διάκριση που μπορεί να αποσπάσει ένας μη ροταριανός από τον Όμιλο, τιμή την οποία αξίζει ο κ. Χανδακάς με φόντο τη συνεχή προσφορά του μέσα από το Πρόγραμμα “Νάσος Χανδακάς” για τη στήριξη της Συριανής Μητέρας. Γυναίκες που έτυχαν της ιδιαίτερης προσοχής και φροντίδας του ιατρού, τον ευχαρίστησαν δημόσια, προσφέροντάς του ένα κάδρο με φωτογραφίες μικρών παιδιών, τα οποία έφερε ο ίδιος στη ζωή. Αμέσως μετά, ο κ. Τζαναβάρης τίμησε τον ροταριανό Γρηγόρη Καψωμενάκη για την ουσιαστική και συστηματική βοήθειά του στον Όμιλο, ενώ με τη σειρά του, ο ίδιος καλωσόρισε τον υιό του, Χρήστο Καψωμενάκη στην αγκαλιά του Ροταριανού Ομίλου Ερμουπόλεως.