Καθαρισμός οδών στο κέντρο της Ερμούπολης με έμφαση τα σημεία που βρίσκονται κάδοι απορριμμάτων

Εντατική παρουσία λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Τη δυσοσμία αλλά και τα διάφορα σκουπίδια που κατά καιρούς “κοσμούν” τις οδούς της Ερμούπολης επιχειρεί να “προλάβει” η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, έχοντας αυξήσει τη βραδινή παρουσία της στο κέντρο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται τη θερινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, από αρχές Ιουνίου έχει προγραμματισθεί δύο φορές την εβδομάδα να πραγματοποιείται ο καθαρισμός των οδών με χρήση βυτίου, από το οποίο με ρίψη νερού επιχειρείται το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, ενώ την ίδια στιγμή ακολουθούν εργάτες καθαριότητας ώστε να συλλέγονται τα σκουπίδια. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στα σημεία της πόλης που βρίσκονται κάδοι απορριμμάτων και κάδοι ανακύκλωσης, αφού από τις σακούλες που συγκεντρώνονται από τις επιχειρήσεις εστίασης και όχι μόνον, δεν είναι λίγες οι φορές που υπάρχουν διαρροές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη γενική εικόνα της πόλης.

Πέραν του βυτίου, στο κέντρο της πλατείας μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιείται ειδικό μηχάνημα, ενώ ο προαναφερθέν καθαρισμός στις διάφορες οδούς της πόλης, πραγματοποιείται ξημερώματα ώστε να μην προκαλείται κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως, αναφορικά με την προμήθεια σάρωθρου για τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη, παρά τις διαβεβαιώσεις μελών της Δημοτικής Αρχής σε δημόσιες συνεδριάσεις αλλά και τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Οικονομικών, Γιώργου Παπαμανώλη σε συνέντευξή του στην “Κοινή Γνώμη” για άμεσες ενέργειες προκειμένου να αποκτήσει η αρμόδια υπηρεσία ένα απαραίτητο μηχάνημα για τη διεκπεραίωση των επιτακτικών καθημερινών εργασιών.