Στις προτάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016

Αναμένοντας το ευρωπαϊκό “διαβατήριο”

Κενή περιεχομένου η παιδική χαρά στη Δόξα

Επανέρχεται στην πρώτη γραμμή το θέμα της παιδικής χαράς στην περιοχή της Δόξας ενόψει της σύνταξης του Τεχνικού Προγράμματος, καθώς πρόκειται για ένα εκ των αιτημάτων – προτάσεων προς ένταξη στη λίστα των έργων για το 2016 στη Σύρο, από τη Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης.

Από το Νοέμβριο του 2014, οπότε και οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης είχαν ιεραρχήσει τις ανάγκες τους αναφορικά με την κατάσταση των υφιστάμενων χώρων αναψυχής και είχαν αποφασίσει ποιες εξ αυτών θα καταργηθούν ως ακατάλληλες, αλλά και ποιες θα τεθούν στον α΄ κύκλο πιστοποίησης, έως και σήμερα, ο Δήμος έχει προχωρήσει στην αφαίρεση του συνόλου των επικίνδυνων παιχνιδιών, με τους ίδιους τους χώρους να θυμίζουν άδεια πάρκα. Μία εξ αυτών των παιδικών χαρών που τίθεται εκ νέου στο προσκήνιο είναι ο αντίστοιχος χώρος στην περιοχή της Δόξας, στον οποίο σήμερα έχουν μείνει μόνον κάποια από τα ξύλινα καναπεδάκια, αφού ο σχετικός κανονισμός για τη λειτουργία τους, θέτει σε πρώτο πλάνο την ασφάλεια των παιδιών.

Στην πρόσφατη απόφαση των μελών του αρμόδιου οργάνου, η συγκεκριμένη παιδική χαρά από κοινού με ακόμη τέσσερις στην Ερμούπολη, συμπεριλήφθηκε στην προτεινόμενη λίστα των έργων προκειμένου να λάβει το απαραίτητο “διαβατήριο” που θα πιστοποιεί ότι πληροί τις προϋποθέσεις για να υποδεχθεί και πάλι τις παιδικές φωνές της περιοχής. Με την τελική σύνταξη κι έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του 2016 από το δημοτικό συμβούλιο, απομένει να γίνει γνωστό αν τελικά αυτή η παιδική χαρά θα ένας από τους χώρους στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα.