Η Ελληνική Αστυνομία τίμησε τον προστάτη της, Άγιο Αρτέμιο

Ύψιστο δείγμα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης

Τη μνήμη του προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Αγίου Αρτεμίου, που διακρίθηκε για τη βαθιά χριστιανική πίστη του, την ισχυρή θέληση και το άκαμπτο σθένος του, τίμησε όπως κάθε χρόνο η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της χθεσινής ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας, τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Σύρου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, εκπροσώπων της αστυνομίας, των σωμάτων ασφαλείας, των τοπικών αρχών και συλλόγων.

Μετά το πέρας της δοξολογίας αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημητρίου Τσακνάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήλο και την αφοσίωση που επέδειξε ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος για την ασφάλεια των πολιτών. Όπως τόνισε «το δίκαιο έργο που πρόσφερε αποτελεί πνευματική παρακαταθήκη μέχρι και σήμερα. Ο βίος του μας διδάσκει τη δύναμη της πίστης του, την γενναιότητά του και την θαρραλέα αντίστασή του, απέναντι στην παρανομία του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη, ο οποίος θέλησε να καταργήσει με τη βία την χριστιανική πίστη».

Υπογραμμίζεται ότι ο Άγιος Αρτέμιος αποτελεί ύψιστο δείγμα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης, που μας καθοδηγεί και μας εμπνέει με τον ενάρετο βίο του να αγωνιζόμαστε με πίστη και συνέπεια στο καθήκον, προστατεύοντας πρωτίστως το δικαίωμα των πολιτών για κοινωνική ειρήνη.

Αμοιβαίες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες

Από την πλευρά της, η Ελληνική Αστυνομία, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της σύγχρονης πραγματικότητας, προσπαθεί να αναβαθμίσει καθημερινά τον τρόπο δράσης των υπηρεσιών της, εστιάζοντας κυρίως στην αμεσότητα της επικοινωνίας και στη δημιουργία αμοιβαίων σχέσεων εμπιστοσύνης των πολιτών με την Αστυνομία.

Για το σκοπό αυτό, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν δράσεις, όπως ο «Αστυνομικός της Γειτονιάς», οι «Κινητές Αστυνομικές Μονάδες» και η «Ώρα του Πολίτη των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων».

Το σημαντικότερο εγχείρημα και στοίχημα, σύμφωνα με τον κ. Τσακνάκη, είναι η αναδιάρθρωση του Σώματος και η εφαρμογή κάποιων επιπλέον απαραίτητων διοικητικών αλλαγών, προκειμένου η Αστυνομία να αποκτήσει μια πιο ευέλικτη και σύγχρονη μορφή.

Τόνισε ακόμα πως παρά τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, το Σώμα συνεχίζει να καταβάλλει συστηματικά επίμονες προσπάθειες για τη διαχείριση κρίσιμων περιστατικών, στην ενίσχυση της μάχιμης αστυνόμευσης, την καταπολέμηση της εγχώριας και διεθνούς τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος, την οδική ασφάλεια, την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και ιδιαίτερα την αντιμετώπιση και διαχείριση των μικτών μεταναστευτικών ροών.

Υψηλό χρέος απέναντι στην κοινωνία

Για το λόγο αυτό προέτρεψε τους αστυνομικούς, τους ειδικούς Φρουρούς και τους Πολιτικούς Υπαλλήλους της Ελληνικής Αστυνομίας να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια, λειτουργώντας με επαγγελματισμό και ευθύνη στις σύγχρονες προκλήσεις που παρουσιάζονται για να δικαιώσουν όλους όσοι τους εμπιστεύονται.

«Αυτή την ημέρα όμως δεν θα πρέπει να λησμονούμε εκείνους τους συναδέλφους μας που θυσιάστηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, αλλά θα πρέπει να τους μνημονεύουμε καθημερινά, γιατί μας θυμίζουν το υψηλό χρέος που έχουμε απέναντί τους και απέναντι στην κοινωνία, ως προς την εκπλήρωση της αποστολής μας», κατέληξε ο κ. Τσακνάκης.