Γυμναστήριο - έλος

Εικόνα απόλυτης εγκατάλειψης και παρακμής παρουσιάζει το Ανοιχτό Δημοτικό Γυμναστήριο των Πευκακίων, παρά τις όποιες προσπάθειες για αποκατάστασή του, οι οποίες έχουν πέσει στο κενό.

Αν και ο χώρος του Ανοιχτού Γυμναστηρίου παραμένει κλειστός για τους δημότες, καθώς οι εγκαταστάσεις είναι παντελώς ακατάλληλες, ακόμα και για περίπατο – πόσο μάλλον για άθληση – υπάρχει ακόμη κόσμος, όλων των ηλικιών, όπως έχει αναφερθεί και σε παλαιότερο αναλυτικό δημοσίευμα της εφημερίδας, ο οποίος εισέρχεται στο Γυμναστήριο.

Ωστόσο, η σημερινή κατάσταση των χώρων είναι τόσο άσχημη, που αποτελεί κίνδυνο, εκτός των άλλων, ακόμη και για τη δημόσια υγεία. Όπως φαίνεται στο φωτογραφικό υλικό, στο εσωτερικό υπάρχουν σωροί από σκουπίδια και ξερά φύλλα, ενώ στο εξωτερικό, ο χωμάτινος στοίβος και το “καινούριο” υλικό, το οποίο στρώθηκε πρόσφατα, έχει καταλήξει έλος από τα όμβρια ύδατα, που δεν έχουν άλλη διέξοδο και λιμνάζουν.

Από την πλευρά του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης έχει αποσαφηνιστεί, πως για την συνολική αποκατάσταση του πάλαι ποτέ ιστορικού γηπέδου, χρειάζονται κονδύλια άνω των 100.000 ευρώ, τα οποία ο Δήμος δεν διαθέτει, όπως επίσης δεν διαθέτει τους πόρους, για την καθημερινή συντήρηση του χωμάτινου τερέν, που απαιτεί το πεπερασμένο υλικό, το οποίο τοποθετήθηκε.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι τα λάθη δεκαετιών, έχουν στερήσει από τη Σύρο ένα εμβληματικό αθλητικό κέντρο και από τους κατοίκους, ένα χώρο άθλησης και δημιουργίας.