Εκδήλωση κοπής πίτας για το 2016 των μελών της “Λέσχης Ελλάς”

Πορεία – δίδαγμα για το μέλλον

Το πολύτιμο μήνυμα της προόδου που εξέπεμψαν με το έργο τους τα ιδρυτικά μέλη της “Λέσχης Ελλάς” καθώς και τα πρόσωπα που εντάχθηκαν στους κόλπους της κατά την μακρόχρονη πορεία της, υπογράμμισε ως πολύτιμο δίδαγμα για τα σημερινά μέλη του ιστορικού Σωματείου της Ελλάδας, ο πρόεδρός του, Δημήτρης Παπαγούνας.

Στην προχθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για το καλωσόρισμα του νέου έτους στους χώρους του μεγάρου Πετρίτζη στην Ερμούπολη της Σύρου, παρευρέθηκαν εκλεκτά μέλη της τοπικής κοινωνίας που ανήκουν στη “Λέσχη Ελλάς” ενώ με την παρουσία τους, τίμησαν τη διαδρομή του Σωματείου η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, Χριστίνα Λιγοψυχάκη και μέλη του ΔΣ του, ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ερμουπόλεως, Ματθαίος Τόμελιτς καθώς επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Μάρκος Δαδάος αλλά και ο πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Γιώργος Βακόνδιος.

Αξίζει να σημειωθεί πως, την πίτα ευλόγησε εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας ενώ για πρώτη φορά στη δική του θητεία, παρέστη και ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου.

Πλούσιο έργο και προσπάθεια συνέχισής του

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο κ. Παπαγούνας έκανε αναδρομή στη γέννηση του ιστορικού Σωματείου με παράλληλη αναφορά στις σπουδαίες προσωπικότητες του επιχειρηματικού, κοινωνικού και πολιτισμικού πεδίου που υπηρέτησαν τα ιδεώδη του, πραγματοποιώντας ιδιαίτερη μνεία και στην εξέλιξη που αφορούσε την αλλαγή “στέγης” της Λέσχης Ελλάς από το κτίριο του σημερινού Πνευματικού Κέντρου στο μέγαρο Πετρίτζη κι ευχαριστώντας τα σημερινά μέλη για την συστηματική προσπάθειά τους, να συνδράμουν ποικιλοτρόπως στη συνέχιση του Σωματείου. Άξιο αναφοράς είναι ότι το εν λόγω Σωματείο έχει συμπληρώσει τα 180 έτη ζωής και κατατάσσεται στον κύκλο με τους ιστορικότερους Συλλόγους και τα Σωματεία που υφίστανται στη χώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το σπουδαίο έργο του τόσο σε τοπικό, όσο όμως και σε εθνικό αλλά και μεγαλύτερο ακόμη επίπεδο.

Στο πλαίσιο των συνολικών αναφορών του και παρουσία του Σεβ. Επισκόπου των Καθολικών, π. Πέτρου Στεφάνου, ο κ. Παπαγούνας αναφερόμενος στην “απειλή” των τζιχαντιστών για την Ευρώπη και τον κόσμο εν γένει, επεσήμανε την ανάγκη ένωσης των δύο Εκκλησιών, προτείνοντας να προσκληθούν στη Σύρο τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης, όσο και ο Πάπας, για να οριστεί αυτός ο διάλογος από έναν τόπο που στην πράξη έχει προβεί στην αρμονική συνύπαρξη των δύο δογμάτων.

Κατόπιν των ανωτέρω, χαιρέτισαν μέλη του ΔΣ της Λέσχης Ελλάς, αλλά και η κ. Χριστίνα Λιγοψυχάκη, ενώ εντυπωσιασμένος δήλωσε από την ιστορική πορεία του Σωματείου ο Καθολικός Επίσκοπος, γνωστοποιώντας δε, πως, η πρόσκληση προς τον Πάπα να μεταβεί στο νησί, έχει γίνει πραγματικότητα εδώ και λίγα χρόνια (2005) από κοινού με τον Δήμο Ερμούπολης. Κατέληξε μάλιστα, λέγοντας πως η παρουσία και των δύο εκπροσώπων των Εκκλησιών θα ήταν μεγάλη ευλογία για τον τόπο μας.