Αρίθμηση των θέσεων πρόσδεσης σκαφών στον λιμένα Ερμούπολης

Διευκόλυνση προσέγγισης

Στην αρίθμηση των θέσεων πρόσδεσης σκαφών, ιστιοπλοϊκών και μικρών κότερων στο λιμάνι της Ερμούπολης προχώρησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου προκειμένου να διακρίνονται ευκολότερα τα σημεία προσέγγισης της συγκεκριμένης κατηγορίας επισκεπτών στη Σύρο.

Ειδικότερα, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου και συγκεκριμένα από το ύψος περίπου του κτιρίου της Πυροσβεστικής έως και τον προβλήτα πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων τοποθετήθηκαν ειδικές “πινακίδες” με αριθμούς σε κάθε σημείο που βρίσκεται τοποθετημένη δέστρα (μπίντα) ώστε να διευκολύνεται στην προσέγγισή του το κάθε σκάφος. Αξίζει να σημειωθεί πως, οι εν λόγω πινακίδες που είναι στην εσωτερική πλευρά του λιμένα, φέρουν το κατάλληλο χρώμα ώστε οι διαθέσιμες και κατάλληλες θέσεις πρόσδεσης να γίνονται αντιληπτές και κατά τις βραδινές ώρες, τη στιγμή μάλιστα, που τα φώτα των σκαφών αντανακλούν επάνω σε αυτές.

Συγκεκριμένα, αρίθμηση φέρουν τα σημεία του λιμένα που είναι “ελεύθερα” για την πρόσδεση σκαφών και δεν εμποδίζουν την αφιξοαναχώρηση των πλοίων, με το Λιμενικό Ταμείο Σύρου ήδη, να έχει ολοκληρώσει τις περισσότερες εργασίες που είχε προγραμματίσει. Τονίζεται πως, ο αριθμός των θέσεων ανέρχεται περίπου σε εβδομήντα.

Πέραν της συγκεκριμένης ενέργειας, θα πρέπει να επισημανθεί πως, θα ήταν χρήσιμο να βαφτούν κατάλληλα και οι δέστρες, καθώς έχουν υποστεί αλλοιώσεις και φθορές από τον κυματισμό της θάλασσας.

Ετικέτες: