Τοποθέτηση πλαστικών κολωνακίων περιμετρικά νησίδας στη θέση Νησάκι

Εφαρμόζουν πριν αποφασίσουν συλλογικά

Παρά το γεγονός πως προς το παρόν δεν έχουν οριστικοποιηθεί και ψηφιστεί τα θερινά κυκλοφοριακά μέτρα που θα εφαρμοσθούν από τις 15 Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Ερμούπολης, η Δημοτική Αρχή προχωρά αυτόβουλα στις ενέργειες που εκτιμά πως θα ενισχύσουν τις προτάσεις της περί αποσυμφόρησης του κέντρου για την καλοκαιρινή περίοδο.

Πρόσφατη παρέμβαση αποτελεί η τοποθέτηση πλαστικών εύκαμπτων κολωνακίων περιμετρικά της αρχικής κεντρικής νησίδας στη θέση Νησάκι, χώρο, τον οποίο επιθυμεί να διαθέσει στο εξής, προς στάθμευση των δικύκλων. Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα, σχετική γνωμοδότηση έχει λάβει η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου σε συνεδρίαση των μελών της, οπότε και πρώτη φορά είχε καταστεί γνωστή η πρόθεση κατάργησης θέσεων στάθμευσης οχημάτων, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι οδηγοί δικύκλων κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Η εν λόγω απόφαση εντάσσεται στο γενικότερο πλάνο των κυκλοφοριακών μέτρων που έχουν τεθεί και παραμένουν ακόμη προς διαβούλευση, ενώ πρέπει να τονισθεί πως, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως αυτόνομη ενέργεια που δεν τυγχάνει - προς το παρόν τουλάχιστον - της έγκρισης του συλλογικού αποφασιστικού οργάνου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, δηλαδή του δημοτικού συμβουλίου. Υπενθυμίζεται δε, πως, σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης, ενώ οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σε επόμενη συνεδρίαση των αιρετών, η οποία και δεν έχει καν προγραμματισθεί μέχρι τώρα.

Εκτός του ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει να ενεργεί και να εφαρμόζει αποφάσεις κατόπιν υπερψήφισής τους από το σύνολο των αρμόδιων συλλογικών οργάνων, άξιο απορίας παραμένει, αν έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις που οφείλουν να συνοδεύουν αντίστοιχες ενέργειες, όπως η συνεχής τοποθέτηση πλαστικών κολωνακίων εντός χαρακτηρισμένου ιστορικού τόπου.