Οι συντάκτες της "Κοινής Γνώμης" μιλούν για την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας

Koinignomi.gr

Είμαστε εδώ, είμαστε μαζί και πάμε μακρύτερα

Τις σκέψεις, τα συναισθήματα, αλλά και τους στόχους αναφορικά με το ξεκίνημα της ηλεκτρονικής έκδοσης της “Κοινής Γνώμης”, εκφράζουν οι συντάκτες της εφημερίδας.

Κοινός παρονομαστής όλων, ο ενθουσιασμός για το πέρασμα στο πεδίο της ηλεκτρονικής ειδησιογραφίας. Στόχος η koinignomi.gr να γίνει η “πολύτιμη παρουσία” για τη Σύρο, αλλά και τις Κυκλάδες.

- “Και η πορεία συνεχίζεται”

Τέτα Βαρλάμη, διευθύντρια

"Γεννιέται ένα όραμα, ξεκινά ο αγώνας, εντείνεται η προσπάθεια, επιτυγχάνεται το ζητούμενο. Κάπως έτσι θα μπορούσα να κλείσω μέσα σε μία φράση, όλη τη διαδικασία, από την έναρξη έως το τελικό αποτέλεσμα του ανοίγματος της εφημερίδας στο χώρο του διαδικτύου.

Όμως πόσο σαφές μπορεί, μέσα από μία μόνο φράση, να γίνει το πόση σκέψη, λαχτάρα, αγωνία, αϋπνία, εργατοώρες, ενέργεια και κόπος καταναλώθηκαν, από ένα πλήθος ανθρώπων για να πραγματοποιηθεί το εγχείρημα αυτό;

Ζητούμενο όλων να πηγαίνει η «Κοινή Γνώμη» ακόμα μακρύτερα, ακόμα ψηλότερα και κυρίως να εκτιμά και να ανταποδίδει την εμπιστοσύνη που επί τόσα χρόνια εισπράττει από τους αναγνώστες της, από όλους εσάς.

Σε αυτή λοιπόν την προσπάθεια, αποφεύγοντας το εύκολο, το ανώδυνο και το επιφανειακό, όπως απλά θα μπορούσαμε να επιτύχουμε κρυπτόμενοι πίσω από την τεχνολογική ταχύτητα, εμείς ανοίγουμε το βηματισμό μας, υπερσκελίζουμε εμπόδια και επιτυγχάνουμε μία πραγματική ενημέρωση και μέσω του διαδικτύου.

Με το εφησυχασμό να αποτελεί για μας άγνωστη λέξη, δεν σταματάμε να προχωράμε, με γνώμονα την αρτιότερη, αντικειμενικότερη και αμεσότερη ενημέρωση.

Και αν αυτό, το δικό μας άνοιγμα στον ηλεκτρονικό κόσμο του διαδικτύου, είναι για μας μία επιπλέον δημοσιογραφική ευθύνη, αποτελεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση η προσφορά προς εσάς, που επί τόσα χρόνια μας στηρίζετε και μας εμπιστεύεστε.

Καλή δικτύωση σε όλους”.

- “Ο στόχος επιτεύχθει”

Δέσποινα Συλιβάνη, συντάκτρια

“Έχουν περάσει 4 χρόνια από την ημέρα που ο Γιώργος Βακόνδιος σε μία σύσκεψη με τους συντάκτες της εφημερίδας, πέταξε στο τραπέζι της συζήτησης, την ιδέα που είχε να δημιουργήσει, εκτός από την έντυπη εφημερίδα και μία ηλεκτρονική, ένα site δηλαδή.

Τα χρόνια πέρασαν, πολλά πράγματα άλλαξαν από τότε. Όμως αυτό που δεν άλλαξε ποτέ ήταν το πείσμα και η θέληση του Γιώργου για το επόμενο βήμα, για το καινούριο.

Η ιδέα του λοιπόν, η οποία μπορώ τώρα να εκμυστηρευτώ μας είχε φανεί εξωπραγματική, ωρίμασε με το πέρασμα του χρόνου και έγινε πράξη.

Ένα site που χτίστηκε σιγά σιγά επί πολλούς μήνες, μετά από πολλές συσκέψεις και μετά από πολλά, μα πάρα πολλά δοκιμαστικά, διότι αυτό που διέπει καταρχήν τον Γιώργο, και έπειτα εμάς, είναι η τελειότητα.

Από την περασμένη Παρασκευή λοιπόν, το site της “Κοινής Γνώμης” είναι πραγματικότητα.

Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι και δουλεύουμε πυρετωδώς για αυτό το νέο “παιδί” που ξεπήδησε μέσα από την ανάγκη της έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης των κατοίκων της Σύρου, αλλά πλέον και των Κυκλαδιτών, αλλά και όλων των κατοίκων αυτής της χώρας, αφού μέσα από το διαδίκτυο η πληροφόρηση εξαπλώνεται από τη μία άκρη έως την άλλη.

Το site λοιπόν, www.koinignomi.gr, είναι στη διάθεση όλων, για ένα έγκυρο ταξίδι στην ηλεκτρονική πληροφόρηση”.

- “Η “Κοινή Γνώμη” διευρύνει τους ορίζοντές της”

Αντώνης Μπούμπας, συντάκτης

“Αναμφίβολα, είναι πολύ σημαντικό να εργάζεσαι για ένα έντυπο μέσο, μεγάλης εμβέλειας, όπως η “Κοινή Γνώμη” που παρά τα 30 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της στον τομέα της ενημέρωσης και της έγκυρης δημοσιογραφίας δεν επαναπαύεται, αλλά συνεχίζει να διευρύνει τους δημιουργικούς ορίζοντές της, σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής. Ωστόσο, κάθε καινούρια αρχή δε σηματοδοτεί απαραίτητα και το τέλος κάποιου προηγούμενου κύκλου ο οποίος έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία με ανεξίτηλα γράμματα. Αντίθετα έρχεται να προσθέσει το δικό της λιθαράκι σε μία πολυετή προσπάθεια για συνεχή και πλήρη ειδησεογραφία χωρίς συνοριακούς περιορισμούς. Το νέο αυτό βήμα δεν έρχεται να αντικαταστήσει, αλλά να αναδείξει και να φωτίσει τα ιδανικά και τις αξίες της εφημερίδας η οποία θα προβάλει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, αφήνοντας για μία ακόμη φορά τη δική της σφραγίδα. Μέσα από τη σύγχρονων προδιαγραφών δικτυακή της πύλη, η “Κοινή Γνώμη” έρχεται να προσφέρει άμεση και ουσιαστική ενημέρωση, συνδυάζοντας την έμπειρη γνώση της και τη νέα “ματιά” που έρχεται να ρίξει γύρω από την τρέχουσα επικαιρότητα. Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσα να μην εκφράσω το μέγιστο ενθουσιασμό μου για καινούριο αυτό εγχείρημα το οποίο είναι σίγουρο ότι θα “αγκαλιαστεί” και θα ξεχωρίσει για τη δυναμική παρουσία του και την πλούσια θεματολογία του”.

- “Αισιοδοξούμε και συνεχίζουμε”

Άννα – Τερέζα Δαλμυρά, συντάκτρια

“Με κίνδυνο να καταστώ ολωσδιόλου γραφική – αλλά αδιαφορώ - θα εκφράσω ακριβώς όσα αισθάνομαι και σκέπτομαι. Δηλώνω λοιπόν, τον απεριόριστο ενθουσιασμό, τη χαρά, την ικανοποίηση αλλά και τη συγκίνησή μου για το “βήμα” προόδου και εξέλιξης της εφημερίδας μας. Η ύπαρξη πλέον της ηλεκτρονικής έκδοσης της “Κοινής Γνώμης” μόνο αισιοδοξία μπορεί να γεμίσει έναν νέο άνθρωπο που έχει την ευκαιρία να ασχολείται με το επάγγελμα που αγαπά, τη δημοσιογραφία και δη σε μία περίοδο κρίσης που αυξάνει το φόβο, τα λουκέτα την ανασφάλεια στον περιφερειακό - και όχι μόνο - Τύπο και λειτουργεί αποτρεπτικά σε οποιοδήποτε πρόθεση βελτίωσης ή και ανάπτυξης οποιασδήποτε δραστηριότητας. Κόντρα λοιπόν, στο γενικευμένο κλίμα απογοήτευσης, προχειρότητας και ματαιοδοξίας, εμείς έχουμε μία επιθυμία. Να προχωρήσουμε μπροστά, κινούμενοι αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο της “λογοκρισίας” που επιβάλλει η σύνεση, η συνέπεια, ο παλμός και η εγκυρότητα για τα “φρέσκα νέα” που εσείς μας προσφέρετε. Κι αν τα πολλά λόγια δεν είναι ικανά να περιγράψουν το στόχο μας, δανειζόμενη δύο στίχους από το τραγούδι “Δι ευχών” που έχει ερμηνεύσει η Χάρις Αλεξίου και παραφράζοντάς τους, θα σας πω τούτο: Κι αν εμείς “ξεκινούμε να τρέξουμε μες της παγκόσμιας λογικής τα πέντε μέτρα”, “οι δυναμίτες της ψυχής μας σπάν την πέτρα””.

- “Σωστή και άμεση ενημέρωση”

Σταύρος Μαυράκης, αθλητικός συντάκτης

"Η “Κοινή Γνώμη” κάνει το βήμα παραπάνω, με την έναρξη της λειτουργίας της ηλεκτρονικής σελίδας.

Όταν έπεσε η ιδέα για την δημιουργία ιστοσελίδας από τον κ. Γιώργο Βακόνδιο, εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ, γιατί έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε πιο άμεση επαφή με το αναγνωστικό κοινό. Τώρα, θα φανεί ακόμη περισσότερο η σωστή και καλή δουλειά που γίνεται από όλους τους δημοσιογράφους της εφημερίδας.

Έτσι, μετά από μία αρκετά μεγάλη περίοδο δοκιμής, από όλους εμάς - για να εξοικειωθούμε - ήρθε η ώρα της επίσημης λειτουργίας του sιte. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα αγαπήσει και θα αγκαλιάσει την ηλεκτρονική μας σελίδα, όπως αγαπά και εμπιστεύεται τόσα χρόνια την έντυπη “Κοινή Γνώμη”.

Εύχομαι να βρεθούμε γρήγορα στην κορυφή της προτίμησης των χρηστών του διαδικτύου”.