Απόρριψη του αιτήματος ανακοπής του πλειστηριασμού του ECS ISABEL

Ξεπεράστηκε ο “σκόπελος”

Την Τετάρτη ο πλειοδοτικός διαγωνισμός στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία πλειστηριασμού του φορτηγού πλοίου ECS ISABEL, την Τετάρτη 29 Μαΐου, καθώς η πρόεδρος Πρωτοδικών Σύρου, Σοφία Φραγκάκη, απέρριψε το αίτημα ανακοπής που είχαν καταθέσει δύο εταιρείες.

Ειδικότερα, το αίτημα των εν λόγω εταιρειών συνίστατο στην αλλαγή – διόρθωση της τιμής σύμφωνα με την οποία θα διεξαχθεί ο πλειοδοτικός διαγωνισμός, καθώς, μέσω της νομικής εκπροσώπου τους, Ελένης Καρίγιαννη, είχαν εκφράσει τους ενδοιασμούς τους, αναφορικά με την κάλυψη του συνολικού ύψους των οφειλών που έχει απέναντί τους, η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

“Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί αγοραστής”

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της νομικής εκπροσώπου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μαρίας Καζαντζάκη, η απόρριψη του αιτήματος ανακοπής του πλειστηριασμού, αυτόματα σημαίνει την ομαλή εξέλιξη του πλειστηριασμού. “Απερρίφθη η ανακοπή της διαδικασίας του πλειστηριασμού, οπότε θα γίνει κανονικά ο πλειοδοτικός διαγωνισμός την Τετάρτη”, σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Καζαντζάκη, τονίζοντας πως, “θεωρούμε δίκαιη την απόφαση της προέδρου, τη σεβόμαστε απόλυτα κι ελπίζουμε ότι την Τετάρτη θα βρεθεί αγοραστής και το πλοίο σύντομα θα απομακρυνθεί από το λιμάνι της Ερμούπολης που είναι κι αυτό που μας ενδιαφέρει”.

Μάλιστα, η ίδια, ερωτηθείσα να απαντήσει αν τελικά ο συγκεκριμένος τρόπος είναι εκείνος που θα φέρει άμεσα κάποια θετική εξέλιξη και θα απομακρυνθεί το πλοίο, υποστήριξε, “Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα ήταν ο συντομότερος τρόπος γιατί όλες οι άλλες διαδικασίες ενείχαν κινδύνους για προσφυγές στο ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) που είναι πολύ χρονοβόρες. Οπότε κατά την εκτίμησή μας ήταν ο συντομότερος δυνατός τρόπος”. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η τιμή εκκίνησης σύμφωνα με την οποία θα ξεκινήσει ο πλειοδοτικός διαγωνισμός, έχει καθοριστεί στο 1.650.000 δολάρια ΗΠΑ και η συνολική αξία έχει καθοριστεί σε 2.475.000 δολάρια ΗΠΑ.