Άγονος ο πρώτος πλειστηριασμός του ECS ISABEL

Απομακρύνονται οι ελπίδες

Πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής του νέου πλειοδοτικού διαγωνισμού η 17η Ιουλίου

Άκαρπος υπήρξε ο πρώτος πλειστηριασμός του φορτηγού πλοίου ECS ISABEL που πραγματοποιήθηκε προχθές στις 4 το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Σύρου ενώπιον της συμβολαιογράφου Λένας Ασμάνη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της “Κοινής Γνώμης”, δεν παρουσιάστηκε ενδιαφέρον από καμία εταιρεία, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει νέος πλειστηριασμός κατά πάσα πιθανότητα στις 17 Ιουλίου.

Κακός οιωνός

Ειδικότερα, παρά το γεγονός πως είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μία εταιρεία προκειμένου να αγοραστεί το φορτηγό πλοίο, ωστόσο, ο νομικός εκπρόσωπος αυτής, αν και έδωσε το “παρών” ως μάρτυρας στην πρόεδρο Πρωτοδικών Σύρου, Σοφία Φραγκάκη, υποστηρίζοντας να μη γίνει αποδεκτό το αίτημα δύο εταιρειών για ανακοπή της διαδικασίας, εν τέλει, δεν παρουσιάστηκε στο Ειρηνοδικείο όπου και πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός. Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο εταιρείες αιτούνταν τη διόρθωση της τιμής σύμφωνα με την οποία θα γινόταν ο πλειστηριασμός.

Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργο Βελισσαρίου, ο ίδιος ανέφερε ότι θα ακολουθήσει επαναληπτική διαδικασία, η ημερομηνία της οποίας πιθανότατα να οριστεί η 17η Ιουλίου. Τις επόμενες ημέρες θα διευκρινιστεί η ακριβής ημέρα ενώ το κύριο ζήτημα είναι πως δυστυχώς για ακόμη μία καλοκαιρινή περίοδο, όπως όλα δείχνουν, το πλοίο θα παραμείνει στον προβλήτα κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Ερμούπολης στην καλύτερη περίπτωση μέχρι τέλος Ιουλίου.

Ο κ. Βελισσαρίου, ερωτηθείς να αναφερθεί στους λόγους, για τους οποίους ενώ υπήρχε η διαβεβαίωση ότι θα παραστεί ενώπιον της συμβολαιογράφου ο εκπρόσωπος της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο, ωστόσο εκείνος δεν εμφανίστηκε, τόνισε ότι ουδείς μπορεί να γνωρίζει τις προθέσεις της εν λόγω εταιρείας, παρόλα αυτά, ο ίδιος, δήλωσε αισιόδοξος για την επαναληπτική διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί εκ νέου, ότι η τιμή του διαγωνισμού έχει καθοριστεί στο 1 εκατ. 650 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ.