Τίτλοι τέλους για τα HighSpeed. Η Σύρος αποκλείστηκε από τα καλοκαιρινά δρομολόγια

Το χάσαμε το...πλοίο της γραμμής

Η Νάξος κέρδισε με το "σπαθί" της τα ταχύπλοα, όταν η δημοτική αρχή της Σύρου αγνάντευε από ψηλά

Τίτλοι τέλους έπεσαν στις δρομολογιακές γραμμές των HighSpeed, αφού η Σύρος αποχαιρετά το συγκεκριμένο ταχύπλοο για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Όπως είχε αναφέρει με δημοσίευμά της η “Κοινή Γνώμη” πριν από περίπου ένα μήνα, η εταιρία Hellenic Seways, αποφάσισε να αποσύρει τα ταχύπλοα από τη γραμμή Πειραιά – Σύρο – Τήνο – Μύκονο, λόγω του ότι η γραμμή δεν είναι προσοδοφόρα. Μάλιστα, είχε αναφέρει ότι η εταιρία προσανατολίζεται στο να τοποθετήσει τα HighSpeed, στη γραμμή της Παροναξίας.

Επιβεβαιώνεται πλήρως η “Κοινή Γνώμη”

Το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας επιβεβαιώνεται, πλήρως μετά και από την ανακοίνωση των δρομολογίων από την Hellenic Seways. Η “Κοινή Γνώμη” είχε δημοσιεύσει ότι η Σύρος

Συγκεκριμένα, η Hellenic Seways, ανακοίνωσε τη σύνδεση της Παροναξίας και της Σαντορίνης με την Κρήτη, με το υπερσύγχρονο ταχύπλοο HighSpeed 5.

Αυτό το νέο δεδομένο έρχεται να προστεθεί ως ακόμη ένα αρνητικό στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σύρου, η οποία ως “φτωχός συγγενής”, θα παρατηρεί να περνούν τα ταχύπλοα, χωρίς αυτά να δένουν στο λιμάνι της.

Και πριν βιαστούν, λέμε τώρα, οι αιρετοί του νησιού, να προβούν σε ψηφίσματα διαμαρτυρίας, αλλά και σε επιστολές, ας κοιτάξουν εάν έχουν πράξει έστω και το παραμικρό για να κερδίσει η Σύρος κάτι από την “πίτα” των ακτοπλοϊκών γραμμών.

Μπράβο στη Νάξο που κέρδισε με το σπαθί της τη σύνδεσή της με την Κρήτη. Μη ξεχνάμε ότι η Νάξος, διεκδίκησε και κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη συνεδρίαση για την ακτοπλοΐα, καθώς επίσης και τη συνεδρίαση του ΣΑΣ. Και όταν οι αιρετοί της Νάξου συνομιλούσαν με τους εφοπλιστικούς παράγοντες επί δύο μέρες που κράτησε η συνεδρίαση, η Σύρος απλά αγνάντευε από μακριά.

Κανείς δε θα ήθελε να πιστέψει ότι τέτοιου είδους ενέργειες εκ μέρους της δημοτικής αρχής της Σύρου, υποκρύπτουν εσκεμμένη τακτική απομόνωσης του νησιού. Άρα το πλέον ανώδυνο που μπορεί να της καταλογιστεί, είναι η αδιαφορία.

Τα δρομολόγια για το καλοκαίρι

-Πειραιάς – Πάρος – Νάξος – Ίος – Σαντορίνη

- Πειραιάς – Πάρος – Νάξος

- Πειραιάς – Ίος – Σαντορίνη

- Ηράκλειο – Σαντορίνη – Ίος – Πάρος – Μύκονος

- Ηράκλειο – Σαντορίνη – Ίος – Πάρος - Μύκονος


       
 
       
       


Σχόλια

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΔΟΜΕΝΙΚΟΣ Τετ, 29 Μαΐου. 2013 - 15:28

Αν «αγριέψει» ο δήμαρχος και προβεί σε ψήφισμα διαμαρτυρίας, αλλά και σε επιστολές εκ των υστέρων, όπως κάνει πάντα, καλό θα είναι μαζί με την όποια επιστολή-ες να έχει μαζί και μια μασέλα σαν και αυτές του «δράκουλα» για να είναι πιο τρομακτική γιατί διαφορετικά τις περνάνε στο ντούκου!!!