Μ. Καραμολέγκος, Γ. Μαργαρίτης και Γ. Πίττας στο νέο ΔΣ

Οι Κυκλάδες στο ΞΕΕ

Στήριξη των μελών του κλάδου σε πολλά επίπεδα

“Μυρωδιά” κυκλαδίτικης παρουσίας διαχέεται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καθώς μετά από τις αρχαιρεσίες αναδείχθηκαν τρία στελέχη του χώρου, από το νησιώτικο νομό.

Συγκεκριμένα, ο ξενοδοχειακός κλάδος των Κυκλάδων θα εκπροσωπείται από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας, Μανώλη Καραμολέγκο, τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, Γιάννη Μαργαρίτη καθώς και τον Γιώργο Πίττα.

Στήριξη στους επαγγελματίες

Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως ευχάριστη είδηση, καθώς κρίνεται σημαντικό να καταγράφονται ενέργειες που θα ενισχύουν και θα ενδυναμώνουν τον ξενοδοχειακό κλάδο των νησιών του νομού και συνάμα θα προωθούν τα αιτήματα των επαγγελματιών του κλάδου. Μεταξύ άλλων, σκοπός του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος είναι “η μελέτη, υπόδειξη και εφαρμογή κάθε μέτρου που συντελεί στην ανάπτυξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας της χώρας, η συμβουλευτική στήριξη όλων των μελών του σε θέματα οικονομικά, νομικά και εργασιακά, η εκπόνηση μελετών, η παροχή στατιστικών στοιχείων του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας, η έκδοση ενημερωτικών δελτίων καθώς και η μπεριστατωμένη πληροφόρηση του καταναλωτή των στοιχείων και των υπηρεσιών των ξενοδοχειακών μονάδων και των camping, η συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, η διοργάνωση συνεδρίων ξενοδοχειακού ενδιαφέροντος και η συνεργασία του ξενοδοχειακού κλάδου με τους άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας”.

Ηλεκτρονική ψηφοφορία

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Ένωση Ξενοδόχων Θήρας, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, για την περίοδο 2014 – 2017. Όπως υπενθυμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, για πρώτη φορά οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου ενώ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εφαρμόστηκε ένα πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που ανέπτυξε το Εθνικό ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), μέσω του οποίου αφενός μεν, διασφαλίστηκε κατ’ απόλυτο τρόπο το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας και απλουστεύτηκε σημαντικά η συμμετοχή των μελών, αφετέρου δε, εξοικονομήθηκαν σημαντικότατοι πόροι”. Συνολικά τα μέλη που εξελέγησαν ήταν σαράντα εκ των οποίων τα τρία όπως προαναφέρθηκε από το χώρο των Κυκλάδων. Αναλυτικά τα στοιχεία έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΞΕΕ.

Ετικέτες: