Αλλαγές στην ενδοκυκλαδική συγκοινωνία

Ακινησίες και επαναδρομολογήσεις αναμένεται να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την ενδοκυκλαδική συγκοινωνία την περίοδο του χειμώνα, όπου ξεκινάει η περίοδος συντήρησης των πλοίων Aqua Spirit και Aqua Jewel.

Συγκεκριμένα, το πλοίο Aqua Spirit εκτέλεσε χθες το τελευταίο του δρομολόγιο πριν από την ετήσια συντήρησή του στη Δραπετσώνα. Μέρος των δρομολογίων του θα αναπληρωθούν από το Αqua Jewel, όχι όμως στο σύνολό τους καθώς κρίνεται αδύνατον να καλυφθούν από ένα μόνο πλοίο.

Το Aqua Spirit θα επιστρέψει και πάλι στις 27 Φεβρουαρίου, όπου θα αποσυρθεί με τη σειρά του το Aqua Jewel. Η αποκατάσταση της ενδοκυκλαδικής γραμμής και η επιστροφή και των δύο πλοίων στα δρομολόγια υπολογίζεται ότι θα γίνει κοντά στην περίοδο του Πάσχα.

Ετήσια ακινησία του Superferry II

Την καθιερωμένη ακινησία του θα πραγματοποιήσει σήμερα 8 Ιανουαρίου 2014 το Superferry II. Για το επόμενο χρονικό διάστημα η γραμμή Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος θα συνδέεται καθημερινά στις 17.30 με το πλοίο Θεολόγος Π που πρόσφατα γύρισε από την ετήσια ακινησία. Ειδικότερα, τα δρομολόγια του πλοίου έως και την Τρίτη 25 Μαρτίου 2014 διαμορφώνονται ως εξής: Μύκονος Αναχ: 12:30 - Τήνος (13:00-13:15) – Άνδρος (14:45-15:15) - Ραφήνα: (17:10-18:00) - Άνδρος (19:55-20:10) - Τήνος (21:45-22:00) - Μύκονος Άφιξη: 22:30.

Επιπλέον, τα νησιά Τήνος και Μύκονος θα εξυπηρετούνται τα πρωινά από το λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο Blue Star Ithaki, το οποίο αναχωρεί στις 07:30 και η επιστροφή θα γίνεται από την Τήνο προς τον Πειραιά στις 15:00.

Η αναχώρηση από την Τήνο προς το λιμάνι της Ραφήνας θα γίνεται καθημερινά στις 08:25, με αλλαγή στα δρομολόγια του Σαββατοκύριακου όπου θα αναχωρεί στις 12.45 από το λιμάνι της Τήνου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ενημερώνονται από τα κατά τόπους πρακτορεία ή λιμεναρχεία για τις αναχωρήσεις τον πλοίων.

Επιστροφή του πλοίου “Αδαμάντιος Κοραής”

Στην ενεργό δράση και στα δρομολόγια της γραμμής των Δυτικών Κυκλάδων επέστρεψε από το περασμένο σαββατοκύριακο το πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής” της ΖΑΝΤΕ Ferries, το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχία το δοκιμαστικό του πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα το «Κοραής» πρόκειται να επαναδρομολογηθεί από την Παρασκευή 3/1/2014.

Το “Αδαμάντιος Κοραής” βρισκόταν παροπλισμένο για τον ετήσιο μηχανικό του έλεγχο και θα πάρει τη θέση του “Άγιος Γεώργιος” που με τη σειρά του θα τεθεί για ένα χρονικό διάστημα σε ακινησία για εργασίες συντήρησης. Η επαναδρομολόγηση του πλοίου αναμένεται να αμβλύνει τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται στη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων. Το πρώτο δρομολόγιό του για τη Μήλο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Iανουαρίου στις 14:55, ενώ θα εκετελούνται συνολικά δυο δρομολόγια από Πειραιά για Μήλο την εβδομάδα Δευτέρα και Τετάρτη με ώρα αναχώρησης 14:55. Από τη Μήλο για Πειραιά το πλοίο της ΖΑΝΤΕ Ferries θα έχει τρεις αναχωρήσεις Τρίτη – Πέμπτη – Κυριακή στις 12:50 .

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το Αδαμάντιος Κοραής παρακάμπτει τη Μήλο και από Κίμωλο κατευθύνεται στη Φολέγανδρο στο δρομολόγιο του Σαββάτου.

Ετικέτες: