Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου

Περί τοποθέτησης πινακίδων στα σημεία πώλησης

Σε ενημέρωση των μελών του σχετικά με τα δυσβάστακτα πρόστιμα στην περίπτωση μη τήρησης πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις στα σημεία πώλησης ή προβολής των προϊόντων (πχ. Βιτρίνες), προχώρησε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου – Αντιπάρου.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 2044 τεύχος Β’ Απόφαση 2861-22/8/2013  μεταξύ άλλων αναφέρεται η απαραίτητη τοποθέτηση πινακίδων , με την τιμή πώλησης και μάλιστα με έντονο σκούρο χρώμα στα σημεία πώλησης ή στα σημεία προβολής των προϊόντων (πχ. Βιτρίνες)

Ο Σύλλογος εφιστά την προσοχή των μελών του, καθώς τα πρόστιμα είναι δυσβάστακτα.

Α) Σε περίπτωση μη τήρησης πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις το πρόστιμο ανέρχεται χίλια ευρώ (€1.000) ανά κωδικό προϊόντος
Β) Για την ελλιπή τήρηση πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις, επιβάλλεται πρόστιμο πεντακόσια ευρώ (€500) ανά κωδικό προϊόντος.
Γ) Η μη αναγραφή ενδείξεων στην ελληνική γλώσσα τιμωρείται με πρόστιμο των πεντακοσίων ευρώ (€500) ανά κωδικό προϊόντος
Δ) Σε περίπτωση μη αναγραφής ενδείξεων με ισομεγέθη, ευδιάκριτα και ευανάγνωστα γράμματα και την τελική τιμή πώλησης με έντονη γραφή (bold), επιβάλλεται πρόστιμο των πεντακοσίων ευρώ (€500) ανά κωδικό προϊόντος.
Ε) Τέλος, η αναγραφή ανακριβών ή παραπλανητικών ενδείξεων τιμωρείται με το πρόστιμο των δυο χιλιάδων ευρώ (€2000) ανά κωδικό προϊόντος.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών, τα μέλη παρακαλούνται όπως μεταβούν στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.esparou.gr/infodetails.asp?Idinfo=850 .