Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου

Τα νέα πρόστιμα εξαγριώνουν τους επιχειρηματίες

  • Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2014 - 06:10

Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου των του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου συζητήθηκε εκ νέου ο νέος φορολογικός νόμος και η νέα διαδικασία εξυπηρέτησης των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες.

Τα θέματα που έθιξε ο Σύλλογος και μετά την ενημέρωση του από τους λογιστές, αφορούσαν στα νέα πρόστιμα, φορολογικά και ασφαλιστικά, τα οποία προβλέπονται εξοντωτικά. Σε περίπτωση μάλιστα που δεν καταχωρηθεί, εκ παραδρομής, η υπερωριακή απασχόληση εργαζομένων, θα επιβάλλεται πρόστιμο 10.500 ευρώ.

Επίσης, μέχρι πρότινος οι δωρεάν συναλλαγές που γίνονταν στην εφορία, μεταφέρονται πλέον οι διεκπεραιώσεις τους στα γραφεία των λογιστών, με αποτέλεσμα την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των εμποροεπαγγελματιών. Επειδή όμως η κάθε επιχείρηση αντιμετωπίζει διαφορετικούς κινδύνους, θα θεωρείτο σκόπιμη η σχετική ενημέρωση από τους λογιστές.

Πέρα από τη στασιμότητα που βιώνει η αγορά, λόγω έλλειψης ρευστού, έρχονται και οι καθημερινές φορολογικές επιβαρύνσεις, που αναγκάζουν τις επιχειρήσεις να προβαίνουν σε κλείσιμο των καταστημάτων, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν όχι μόνο στα πάγια έξοδα αλλά ούτε στα απαραίτητα για την επιβίωση των οικογενειών τους.

Τέλος απευθυνόμενος ο Σύλλογος στα αρμόδια Υπουργεία, θέτει το ερώτημα γιατί βρίσκονται μονίμως στο μάτι του κυκλώνα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο λόγω των εξοντωτικών μέτρων της Κυβέρνησης, όταν την ίδια ώρα το παρεμπόριο ανθεί και επεκτείνεται καθημερινά ανενόχλητο, αφού δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς που είναι υπεύθυνοι για την πάταξη του.

Πυρά κατηγοριών κατά Κυβέρνησης

Αγανακτισμένοι οι Εμποροεπαγγελματίες, απευθυνόμενοι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έθεσαν καίριες ερωτήσεις σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ερωτούν αν με την δυσβάσταχτη φορολογία στα ακίνητα, τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και τα νέα υπέρογκα πρόστιμα, έχει η Κυβέρνηση την αυταπάτη ότι θα καλύψει τα ελλείμματα. Κατηγορούν τη Κεντρική εξουσία ότι έχει άγνοια της κατάστασης, αφού δεν έχει καμία επαφή με τη καθημερινότητα που βιώνουν οι Έλληνες στα χρόνια των μνημονίων και ότι όσα μέτρα και αν ληφθούν δεν θα υπάρξει εισπρακτικό αποτέλεσμα διότι οι επιχειρηματίες έχουν εξοντωθεί οικονομικά.

Τέλος μιλούν για σκληρότητα και απανθρωπιά της κυβέρνησης, που οδηγεί σε αδιέξοδο της κατάστασης, χωρίς καμία προοπτική λύσης των προβλημάτων. Με κλειστούς τις υπηρεσίες των νησιών το φορτίο δουλειάς μεταφέρετε στους λογιστές, τους οποίους όμως αδυνατούν να πληρώσουν.

Γι’ αυτούς τους λόγους ζητούν άμεση λύση, χωρίς να θεωρούνται το εύκολο θύμα αιτούμενοι να σταματήσει η εξόντωση τους.