Συστάθηκε ο Σύλλογος Επιχειρηματιών του Φοίνικα

Ενίσχυση και ανάδειξη της περιοχής

“Ήταν αναγκαία η σύσταση για να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών” δήλωσε η πρόεδρος

Η ανάδειξη αλλά και η βελτίωση της περιοχής έρχεται ως πρώτιστο μέλημα του Συλλόγου των Επιχειρηματιών του Φοίνικα, ο οποίος έχει συσταθεί πλέον και ήδη πραγματοποίησε την πρώτη συνάντησή του, όπως δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη”, η πρόεδρός του, Ελευθερία Ραβιόλου.

Πρόκειται για έναν Σύλλογο που αποτελείται από σαράντα μέλη, σκοπός των οποίων αποτελεί η προώθηση των αιτημάτων τους, τα οποία αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην τόνωση της εικόνας του Φοίνικα, που κυρίως το καλοκαίρι φιλοξενεί έναν σημαντικό αριθμό τουριστικών σκαφών, τα πληρώματα των οποίων ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομία του χωριού.

“Αναγκαία η σύσταση και η προβολή του τόπου”

“Ήταν αναγκαία η σύσταση του Συλλόγου προκειμένου να υπάρχει συντονισμός σε όλα τα αιτήματα και τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου του Φοίνικα ώστε να μεταφέρονται στα γραφεία των αρμοδίων συνολικά και όχι ατομικά, γιατί έτσι δε θα γίνει τίποτα” δήλωσε αρχικά η Ελευθερία Ραβιόλου, η οποία πρόσθεσε πως, “όλοι όσοι αποτελέσαμε τα ιδρυτικά μέλη, πιστεύουμε ότι το σύνολο υπερτερεί της μονάδας και ο διάλογος του μονολόγου” και ως εκ τούτου, “πιστεύουμε ότι οι ιδέες εμπλουτίζονται όταν συζητώνται” αφού “η εμπειρία του καθενός είναι πολύτιμη για τον άλλον”.

Η ίδια, υπογράμμισε μάλιστα, πως, “ο Φοίνικας έχει να επιδείξει παραγωγή προϊόντων και παροχή υπηρεσιών σε μεγάλη ποικιλία που καθιστά την αγορά του αυτάρκη σε κάθε είδους προϊόν και υπηρεσία” γεγονός που πρέπει να αποτιμηθεί κατάλληλα και να ενισχυθεί στην πράξη το χωριό, μέσα από παρεμβάσεις.

“Πιστεύουμε ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε, η ομάδα είναι αυτή που θα στηρίξει τον επαγγελματία, θα πιέσει για λύσεις που απασχολούν τον καθένα, θα προωθήσει την άποψη ότι η ευμάρεια του ενός δεν είναι δύσκολο να φέρει την ευμάρεια και στους άλλους” σχολίασε παρακάτω, σημειώνοντας ακόμη, ότι “μέσα από τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας ευελπιστούμε να αναδείξουμε το χωριό μας και κατ΄ επέκταση το νησί μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό”.

Καταγραφή και προώθηση βασικών αιτημάτων

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της, η κα Ραβιόλου, εξήγησε ότι στην “ατζέντα” των επιχειρηματιών έχουν τεθεί συγκεκριμένα προβλήματα, για τα οποία πρέπει να αναζητηθούν λύσεις χωρίς καθυστέρηση. Αυτός είναι και ο λόγος που ήδη μέλη του Συλλόγου έχουν έρθει σε επικοινωνία τόσο με τη Δημοτική Αρχή, όσο και με τη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπως η ίδια γνωστοποίησε, λέγοντας χαρακτηριστικά, “Προσπαθούμε να λύσουμε βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό. Ήδη έχουμε κάνει επαφή με το Λιμενικό Ταμείο προκειμένου να επισπευσθεί η επισκευή της μαρίνας και της παραλίας του χωριού” ενώ “έχουμε ζητήσει από τον κ. Δήμαρχο να βρει λύση για την κακή ποιότητα του νερού, για το αποχετευτικό, για την ύπαρξη μεγάλου αριθμού κουνουπιών καθόλη τη διάρκεια του χρόνου”.

Ένα ακόμη αίτημα αποτελεί και η χωροθέτηση “δύο επιπλέον πλαισίων όπου θα τοποθετηθούν διαφημιστικές πινακίδες” ενώ τέλος, έχει ζητηθεί “ο προγραμματισμός καλοκαιρινών εκδηλώσεων πέραν της κακαβιάς”.

Επιπρόσθετα, πάγιο αίτημα, το οποίο ωστόσο έχει μείνει μέχρι σήμερα αναπάντητο είναι η τοποθέτηση ενός ΑΤΜ, για το οποίο η πρόεδρος ανέφερε, “Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών που έρχονται στο λιμάνι του Φοίνικα με σκάφος, των παραθεριστών το καλοκαίρι, αλλά και των μόνιμων κατοίκων (όχι μόνο του Φοίνικα αλλά και της Ποσειδωνίας, Γαλησσά κλπ) σε όλη τη διάρκεια του έτους”. Εστιάζοντας μάλιστα, κυρίως στους επισκέπτες, υπογράμμισε ότι, “αναγκάζονται από τον Φοίνικα να μεταφέρονται με ταξί στην πόλη προκειμένου να πάρουν χρήματα από τις Τράπεζες”.

“Στα σκαριά” ενημερωτική ιστοσελίδα

Μία αξιόλογη πρωτοβουλία που πήραν επίσης οι επιχειρηματίες του Φοίνικα και η οποία παραμένει εν εξελίξει είναι η δημιουργία ηλεκτρονικής τουριστικής σελίδας, που θα λειτουργεί ενημερωτικά προς τους επισκέπτες, ώστε να εξυπηρετούνται και να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Η κα Ραβιόλου, εξήγησε ότι ένας διαδικτυακός τόπος θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο καθώς θα περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις της περιοχής, το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για το χωριό και την ανάπτυξή του κατά τη διάρκεια των ετών. “Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την επιχείρηση hiremycode και τους επιχειρηματίες Κώστα Βαλσαμάκη και Νίκο Μεραμβελιωτάκη για τη δωρεάν κατασκευή της ιστοσελίδας του Συλλόγου μας”, τόνισε χαρακτηριστικά η κα Ραβιόλου, λέγοντας ότι, “σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να είναι έτοιμη προς λειτουργία η ιστοσελίδα”.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κα Ραβιόλου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους κκ Γιώργο Βλάχο, Τζώρτζη Μακρυωνίτη, την κα Μαίρη Ρώτα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο για την καλή συνεργασία και την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.

Διοργάνωση εκδηλώσεων, “μαγνήτης” για τους επισκέπτες

Κρίνεται αναγκαίο να επισημανθεί πως πέρυσι, όπως ανάφερε η πρόεδρος, “το προσωρινό ΔΣ υποδέχθηκε τα πληρώματα του 50ου ράλλυ Αιγαίου, τα οποία έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την φιλοξενία των επαγγελματιών του χωριού μας”, στοιχείο που συμπλήρωσε ότι είναι ενδεικτικό για τη στάση των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον Φοίνικα αναφορικά με τις δυνατότητες που μπορούν να παρέχουν.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος, ανέφερε ότι, “Φέτος έχουν προγραμματισθεί να γίνουν εντός της καλοκαιρινής περιόδου τέσσερις εκδηλώσεις” εξηγώντας πως, “ήδη ο Σύλλογος έχει έρθει σε επαφή και με άλλους Συλλόγους της Σύρου και της Αθήνας” ενώ στο πλάνο των μελών είναι η διερεύνηση τρόπων μέσω των οποίων θα μπορούν να διοργανώνονται ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις που θα προσελκύουν κόσμο στο νησί.

Τα πρόσωπα που απαρτίζουν το Δ.Σ.: πρόεδρος Ελευθερία Ραβιόλου, αντιπρόεδρος, Μιχάλης Ρούσσος, γενική γραμματέας, Ανθή Παρασκευοπούλου, ταμίας, Λευκή Γεωργακοπούλου και μέλος, Γιώργος Ρηγούτσος.