Συνέδριο Γαστρονομίας

Τιμώμενος γαστρονομικός προορισμός οι Κυκλάδες

  • Παρασκευή, 2 Μαΐου, 2014 - 06:10

Για το τριήμερο 9, 10 και 11 Μαίου έχει προγραμματιστεί στο μουσείο Μπενάκη διοργάνωση ''Ημερών Γαστρονομίας'' όπου θα παρουσιαστεί ο γαστρονομικός πλούτος των νησιών των Κυκλάδων. Οι φορείς και οι επιχειρήσεις των νησιών των Κυκλάδων που θα παρευρεθούν το τριήμερο στο πρώτο συνέδριο Αιγαιοπελαγίτικης Γαστρονομίας, καλούνται να αναδείξουν την γαστρονομική κληρονομιά του διάσημου συμπλέγματος της Μεσογείου. Το συνέδριο πραγματοποιείται στα πλαίσια του νέου σχεδιασμού σειράς ενεργειών προβολής των παραγωγών τοπικών προϊόντων και των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης. Πολλοί από τους επιχειρηματίες που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο αποτελούν μέλη του δικτύου Aegean Cuisine, τα οποία συμμετέχουν σε μια στρατηγική με διαφοροποιημένο προσανατολισμό, που θα συνδέει τη γαστρονομία με την τέχνη και τον πολιτισμό.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, παρουσιάσεις από καταξιωμένους εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους του χώρου. Στη συνέχεια θα γίνουν συζητήσεις παρουσία προσωπικοτήτων της ελληνικής γαστρονομίας ενώ το συνέδριο θα τιμήσουν μέλη του δικτύου, εμπορικοί διευθυντές μεγάλων delicatessen, ερευνητές, επενδυτές, οινολόγοι, εκπρόσωποι εξαγωγικών δικτύων, στελέχη μάρκετινγκ τροφίμων της εστίασης και του τουρισμού. Παράλληλα το γεγονός θα καλυφθεί από Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, ανταποκριτές διεθνών δικτύων επικοινωνίας.

Όπως προαναφέρθηκε την τιμητική τους θα έχουν οι Κυκλάδες, γι’ αυτό και θα παρευρεθεί πλήθος επιχειρηματιών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων καλούνται να αναδείξουν τα Κυκλαδίτικα προϊόντα στους επισκέπτες. Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι η προβολή των προϊόντων πρόκειται να γίνει μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο, υψηλής αισθητικής, σύστημα προβολής, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, με γνώμονα την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ αρχιτεκτονικής και γαστρονομίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται πλέον στην τοπική γαστρονομία των Κυκλάδων, διότι αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης.

Τέλος κατά τη διάρκεια των Ημερών Γαστρονομίας έχουν σχεδιαστεί από τους υπεύθυνους, δεκατέσσερις εκδηλώσεις και έντεκα live cookings, που θα συνθέτουν τα φετινά αφιερώματα στις Κυκλάδες. Το πρόγραμμα του live cookings περιλαμβάνει χαρτογράφηση του γαστρονομικού πολιτισμού του Αιγαίου, αφιέρωμα στο τυρί των Κυκλάδων, αφιέρωμα στον Κυκλαδίτικο οίνο και αμπελώνα, ταξίδι σε μια συναρπαστική εμπειρία γευσιγνωσίας και πολιτισμού, προβολή του πολυβραβευμένου Ντοκιμαντέρ '' Η βραδιά του Πελεκάνου'' και μελωδίες γευσιγνωσίας με άρωμα Αιγαίου.

Ετικέτες: