Δέσμευση του Γιάννη Βρούτση για την ίδρυση γραφείου Ο.Α.Ε.Ε. στη Θήρα

Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Την υπόσχεση για δημιουργία Γραφείου Ο.Α.Ε.Ε. στην Σαντορίνη έδωσε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Ιουλίου ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, κ. Βρούτσης, στους εκπροσώπους των κατοίκων και των επαγγελματιών της Θήρας.

Μετά από προσπάθειες και πιέσεις ετών, φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά το αίτημα των πολιτών της Σαντορίνης να δημιουργηθεί Γραφείο του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών στο νησί, ώστε οι ασφαλισμένοι του ταμείου να εξυπηρετούνται έγκαιρα, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν στη Νάξο ή στη Σύρο, όπου βρίσκονται τα κοντινότερα τμήματα εξυπηρέτησης.

Μετ’εμποδίων και καθυστερήσεων
η ικανοποίηση του αιτήματος

Στα πλαίσια της συνάντησης στο γραφείο του κ. Βρούτση με τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας κ. Νίκο Νομικό, τον Γραμματέα του Συλλόγου κ. Αβέρκιο Σιγάλα και τον νέο Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φηρών κ. Γεράσιμο Κανακάρη, οι οποίοι παρευρέθηκαν εκεί μετά από πρόσκληση του ίδιου του Υπουργού, δώθηκε η δέσμευση από πλευράς Υπουργείου, για την ίδρυση γραφείου Ο.Α.Ε.Ε. στη Σαντορίνη, κάτι που έφερε ανακούφιση στους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες σε Θήρα και Θηρασία, οι οποίοι εξυπηρετούνται κυρίως από το υποστελεχωμένο γραφείο του Οργανισμού στη Νάξο.

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται ότι το 2007, είχε εγκριθεί ομόφωνα από τη διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε. απόφαση δημιουργίας περιφεριακού τμήματος στο νησί, με την τότε ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να μην προχωρά στην υλοποίησή της, καθώς, όπως απάντησε στην ερώτηση επί του θέματος του τότε βουλευτή, κ. Βρούτση, δεν συνέτρεχαν σοβαροί λόγοι για την ίδρυση του εν λόγω γραφείου.

Από τότε είχαν γίνει πολλές συζητήσεις με υπεύθυνους από Ο.Α.Ε.Ε. και Υπουργείο Εργασίας, για την ανάγκη ανεξαρτητοποίησης των επαγγελματιών της Σαντορίνης και των γύρω νησιών από τα Γραφεία του Οργανισμού σε Νάξο, Σύρο και Αθήνα, με την πιο πρόσφατη να είναι η επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία είχε αποστείλει τον Απρίλιο ο δήμαρχος Θήρας, κ. Ν. Ζώρζος, στη Διοικητή του Οργανισμού, κ. Γ. Κωττίδου, με θέμα την αγανάκτηση των ασφαλισμένων για την ταλαιπωρία που υφίστανται λόγω της υπολειτουργίας του περιφεριακού τμήματος της Νάξου, στο οποίο μέχρι και πριν λίγους μήνες εργαζόταν μόνον ένας υπάλληλος, που αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της υπηρεσίας.

Ο Εμποεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας χαρακτήρισε, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αμέσως μετά την πολυαναμενόμενη συνάντηση, πολύ σημαντική την ίδρυση Γραφείου του Ο.Α.Ε.Ε., καθώς όπως υπογράμμισε, «με την ίδρυση και λειτουργία του συγκεκριμένου Γραφείου στη Σαντορίνη, αποφεύγονται τα ταξίδια και η ταλαιπωρία των ενδιαφερομένων στη Νάξο και τη Σύρο, αφού πλέον στο Γραφείο αυτό μεταξύ άλλων:
- Θα υποβάλλονται οι δηλώσεις ενάρξεως επιτηδεύματος,
- Θα ρυθμίζονται θέματα ασφαλιστικών εισφορών,
- Θα διεκπεραιώνονται θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης,
- Θα εκδίδονται τα έγγραφα ασφαλιστικής ενημερότητας κ. α.»

Ετικέτες: