Νέα επιχείρηση παραδοσιακών προϊόντων στην Άνω Σύρο

Maison de Μεζέ

Το αυθεντικό αποτύπωμα των παραδοσιακών προϊόντων φιλοξενείται στη νέα επιχείρηση “Maison de Μεζέ” που λειτουργεί στα όμορφα σοκάκια της Άνω Σύρου εδώ και δύο μήνες και υποδέχεται καθημερινά τους λάτρεις των ποιοτικών γεύσεων, οι οποίες φέρουν την “πινελιά” της προσωπικής εργασίας των ιδιοκτητών τους στην παρασκευή τους.

Ο Ιάσονας Μίχας και η Ελένη Αβραμίδου μπορεί να μην κατάγονται από τη Σύρο αλλά έχουν επιλέξει να ζήσουν στο νησί, ξεχωρίζοντας μάλιστα τον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου για να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, χαρίζοντας με τη σειρά τους ζωντάνια στην περιοχή.

Η παρουσίαση της νέας επιχείρησης προβάλλεται στο web tv της “Κοινής Γνώμης”.

Παρασκευή και δοκιμή παραδοσιακών προϊόντων

Συνδυασμός που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της επιχείρησης είναι η καλή ποιότητα των προϊόντων αλλά και οι προσιτές τιμές στις οποίες αυτά διατίθενται. “Διαθέτουμε μία ποικιλία από εκλεκτά τρόφιμα που μπορεί κάποιος να αγοράσει αλλά το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι μπορεί να δοκιμάσει είτε στον εσωτερικό χώρο, είτε στην αυλή μας” αναφέρουν οι ιδιοκτήτες αρχικά, εξηγώντας παρακάτω πως, “Έχουμε ντόπιο τυρί και ντόπιο τσίπουρο, παξιμάδια παραδοσιακά, μπύρες αλλά και κρασί βιολογικό, μεζέδες αλλά και πολλά προϊόντα που παράγουμε εμείς οι ίδιοι”.

Σημείωσαν δε, πως η επιχείρηση έχει δικό της παρασκευαστήριο και ως εκ τούτου το “Maison de μεζέ” διαθέτει και προϊόντα που παρασκευάζονται εκεί. “Φτιάχνουμε κάπαρη, κρίταμα, παξιμάδια λαδιού, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, τυρί παραδοσιακό και πολλά άλλα” επεσήμαναν χαρακτηριστικά αναφερόμενοι στην ποικιλία προϊόντων.

Επένδυση στη “φυσιογνωμία” του οικισμού

Στη συνέχεια, όπως εξηγούν οι δύο ιδιοκτήτες του “Maison de Μεζέ” η επιχείρηση παραδοσιακών προϊόντων που διατηρούν στον λόφο της Άνω Σύρου, λειτουργεί καθημερινά από τις έξι το απόγευμα έως αργά το βράδυ ενώ δεδομένης της καλοκαιρινής περιόδου, όσοι επιθυμούν μπορούν να το βρουν ανοικτό και το πρωί από τις έντεκα έως και τις τρεις το μεσημέρι.

Η επιχείρηση λειτουργεί σε ένα κτίριο που όπως ανέφεραν οι ίδιοι ήταν αρκετά καλά συντηρημένο. Κατά συνέπεια απαιτήθηκαν ελάχιστες παρεμβάσεις. “Σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε τα έπιπλα του χώρου που είναι από ξύλο” τόνισαν, προσθέτοντας πως δεν δαπανήθηκε χρόνος για μεγαλύτερες παρεμβάσεις αφού σε γενικές γραμμές “το κτίριο ήταν καλο-συντηρημένο”.

Αναφερόμενοι στην απόφασή τους να επενδύσουν στον οικισμό, συμπλήρωσαν πως, “Αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι που μας εκφράζει και επιλέξαμε το μοναδικό μέρος που θυμίζει νησί στη Σύρο” καθώς όπως σημειώνουν σε αυτό το γεγονός συντελεί η ομορφιά του οικισμού με τα στενά σοκάκια, η θέα, η ηρεμία αλλά και τα κτίρια. “Είναι ένα γραφικό μέρος και γι αυτό μας αρέσει” δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, μιλώντας για τις ιδιαιτερότητες που έχει ο οικισμός δεδομένης τη μη δυνατότητας πρόσβασης και διέλευσης μεταφορικών μέσων, ο κ. Μίχος τονίζει πως μοναδικό ζήτημα που απασχολεί μία επιχείρηση στον οικισμό – τουλάχιστον έως σήμερα - είναι η μεταφορά των προϊόντων και των πρώτων υλών σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, αν και επέλεξαν το συγκεκριμένο μέρος για τα επιχειρηματικά βήματά τους, εξήγησαν πως θα ωφελούσε περισσότερο, αν αναβαθμιζόταν ο οικισμός. “Χρειάζεται να γίνουν κάποιες προσπάθειες που πιστεύω πως θα υπάρξουν σταδιακά από τα άτομα που διατηρούν επιχειρήσεις εδώ ή μένουν στον οικισμό ώστε να αναδειχθεί ακόμη παραπάνω η Άνω Σύρος” τόνισε ο ίδιος, λέγοντας τέλος, πως, μέχρι σήμερα “Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι θετικά για την επιχείρηση” αφού “ο κόσμος που μας επιλέγει συνήθως έρχεται ξανά και είναι πολύ θετικό αυτό γιατί μένουμε ικανοποιημένοι”.

Ετικέτες: