Αύξηση στην επισκεψιμότητα των καταλυμάτων μέσω e-booking

  • Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2015 - 14:30

Mε αφορμή την ενημερωτική συνάντηση που διεξήχθη την Τετάρτη 1η Απριλίου, σε συνεργασία με την Κυκλαδική Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων και με τη συμμετοχή συλλόγων και ιδιοκτητών ξενοδοχειακών καταλυμάτων από τα νησιά Άνδρος, Κέα, Κουφονήσι, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Σίφνος, Σύρος, Τήνος, το Επιμελητήριο Κυκλάδων καλεί τους καταλυματίες του νομού να επενδύσουν στο μέλλον της επιχείρησης τους δοκιμάζοντας την πολυχρηστική υπηρεσία e-booking καταχωρώντας παράλληλα την επιχείρηση τους στην τουριστική πύλη του Επιμελητηρίου.

Η αύξηση στην επισκεψιμότητα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων - μέσω της τουριστικής πύλης e-kyklades.gr - που κάνουν ήδη χρήση της υπηρεσίας e-booking, παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα με την παρούσα κίνηση στην πύλη (Μάρτιος 2015) να κυμαίνεται στα περίπου ίδια επίπεδα με την κίνηση του Ιουλίου 2014, γεγονός που σηματοδοτεί μια πρώιμη «άνοιξη» για τις φετινές κρατήσεις στις Κυκλάδες.

Η θεαματική αυτή αύξηση επισκεψιμότητας στην πύλη (που έχει αποτυπωθεί και στους χειμερινούς μήνες) έχει οδηγήσει το Επιμελητήριο στην απόφαση να ενισχύσει σημαντικά την αποτελεσματική προβολή μικρών και μεγάλων τοπικών ξενοδοχειακών καταλυμάτων στο διαδίκτυο.

Παράλληλα στηρίζει και ενημερώνει τους επαγγελματίες και φορείς με σειρά παρουσιάσεων και επαφών με τοπικούς συλλόγους οι οποίοι έχουν ανταποκριθεί πλήρως, σε Σίφνο, Τήνο και Σύρο (Ένωση Τουρ. Καταλυμάτων και Ένωση Ξενοδόχων) με επόμενη στάση σε Σαντορίνη, Nάξο και σε όποια νησιά εκδηλώσουν ενδιαφέρον στη συνέχεια. Στόχος να καλυφθεί όλος ο νομός και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και επαγγελματίες να ενώσουν τις δυνάμεις τους μέσα από συνέργειες για τον εκσυγχρονισμό και την προβολή όλων.

Για το λόγο αυτό και στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, το Επιμελητήριο διαθέτει εντελώς δωρεάν την υπηρεσία e-booking σε όλα του τα μέλη για 6 μήνες, έτσι ώστε να γνωρίσουν από κοντά μια ολοκληρωμένη, ευέλικτη και αποτελεσματική εφαρμογή κρατήσεων η οποία επιτρέπει τη διαμόρφωση ενός αυτόνομου πακέτου σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Το e-booking αναβαθμίζεται διαρκώς και θα είναι σύντομα διαθέσιμο και ως εφαρμογή κινητού (mobile app). Η δοκιμαστική περίοδος πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους καταλυματίες να γνωρίσουν τις πολλές χρήσεις του συστήματος, οδηγώντας κρατήσεις σε πολλαπλές πλατφόρμες και προσφέροντας μια ισχυρή, προσιτή εναλλακτική στις υφιστάμενες παγκόσμιες, μονοπωλιακές μηχανές αναζήτησης που λειτουργούν με συνεχή προμήθεια.

Η τουριστική πύλη προβάλλει συνολικά περίπου 3000 επιχειρήσεις, ενώ ήδη περισσότερα από 1500 καταλύματα είναι καταχωρημένα με το 20% να κάνει χρήση του e-booking. Το επόμενο διάστημα η πύλη αλλάζει μορφή, εμπλουτίζεται και ενσωματώνει περιεχόμενο σε 7 ακόμα γλώσσες ενώ δημιουργούνται επιπλέον εφαρμογές για κινητά.

Στην ενημερωτική συνάντηση παρουσιάστηκε η υπηρεσία e-booking και οι δυνατότητες της τουριστικής πύλης του e-kyklades.gr, ενώ ο Προϊστάμενος Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κυκλάδων, Μιχάλης Παράβαλος κλήθηκε από την Κυκλαδική Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων να ενημερώσει τους καταλυματίες για τα νέα δεδομένα και διαφοροποιήσεις στο σύστημα των κλειδιών, στις πιστοποιήσεις και μοριοδοτήσεις απαντώντας σε πολλά ερωτήματα επαγγελματιών ενόψει της τουριστικής περιόδου 2015.

Για να παρακολουθήσετε διαδικτυακά την βιντεοσκοπημένη ενημερωτική συνάντηση παρακαλούμε επισκεφθείτε το e-kyklades.gr. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την τουριστική πύλη του Επιμελητηρίου και την υπηρεσία e-booking παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον κ. Παναγιώτη Θεοδωράκη στο τηλέφωνο 22810 82346, εσωτ. 109.

(link άρθρου: http://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=2271&articleid=36470)