Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου για το παραεμπόριο

Ζητούνται δραστικά μέτρα

  • Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, 2015 - 06:20

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμου της Πάρου από τα φαινόμενα παραεμπορίου που παρουσιάζονται στο νησί, αναφέρθηκε εκ νέου ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου, ζητώντας από τον Δήμο, τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές του νησιού να λάβουν δραστικά μέτρα για την πάταξη του.

όπως ενημερώνει σχετικά ο φορέας που εκπροσωπεί τον εμπορικό κόσμο των δύο νησιών, κατά το τελευταίο συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου συζητήθηκε το θέμα που αφορά στο παραεμπόριο μετά από αιτήματα μελών του συλλόγου.

Μέλη του συλλόγου κατήγγειλαν ότι το τελευταίο διάστημα αλλά και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες οι εμφανίσεις πλανόδιων έμπορων είναι συχνότατες.

Απευθυνόμενοι προς την Δημοτικοί Αρχή Πάρου αναφέρουν «Κύριοι του δήμου, σας ζητάμε δραστικά μέτρα κατά του παραεμπορίου, ιδιαίτερα από την στιγμή που ανασυστήθηκε η δημοτική αστυνομία.

Είναι απαραίτητο ο Δήμος να προστατεύει τους εμπόρους του νησιού, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης και βαρύτατης φορολογίας από παντού, που πλήττει το εμπόριο. Σε κάθε σχετική σας θετική δράση θα μας βρείτε συμπαραστάτες.

Ένα θέμα απόλυτα σχετικό για μας είναι και οι χορηγήσεις αδειών υπαιθρίου εμπορίου. Είμαστε κάθετα αντίθετοι. Γι’ όποια άδεια και να ζητηθεί υπάρχει και λειτουργεί ήδη σχετική επιχείρηση, ενώ με τη χορήγηση τέτοιων αδειών δημιουργούνται και ζητήματα αισθητικής και πρόσβασης σε δημόσιους χώρους.

Για τους πιο πάνω λόγους ζητάμε και οι υπάρχουσες άδειες να μειωθούν, μέχρι την οριστική κατάργηση τους.

Παράλληλα ζητάμε και από το Λιμεναρχείο να συνεργαστεί με τον Δήμο και την Αστυνομία ώστε οι πλανόδιοι πωλητές να μην διέρχονται την πύλη του λιμανιού και να επαναπροωθούνται».

Ετικέτες: