Συμμετοχή σε εκθέσεις για Πάρο, Αντίπαρο, Τήνο και Σαντορίνη

Τουριστική προβολή

  • Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2016 - 06:10

Σε εκθέσεις που αφορούν στον τουρισμό, μετέχουν τα νησιά των Κυκλάδων, με σκοπό τη διείσδυση σε νέες αγορές, αλλά και την ενίσχυση του ήδη αρκετά αυξημένου ενδιαφέροντος στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας το εξελιγμένο τουριστικό τους προϊόν.

Η έκθεση FERIENMESSE στην οποία συμμετέχουν πάνω από 750 εκθέτες από πάνω από 70 χώρες, άνοιξε χτες τις πύλες της στη Βιέννη σε μία γιορτή για την παγκόσμια βιομηχανία τουρισμού.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι Δήμοι της Πάρου και της Αντιπάρου, έπειτα από πρόσκληση του ΕΟΤ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πάρου, η συμμετοχή στην FerienMesse πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος προβολής για το 2016. Τονίζεται πως Πάρος και Αντίπαρος αποτελούν μαζί με την γειτονική Αντίπαρο τα μοναδικά Κυκλαδονήσια που συμμετέχουν στην έκθεση επιχειρώντας στην Αυστριακή αγορά.

Ο Δήμος Αντιπάρου συμμετέχει για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη έκθεση, η οποία σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, αποτελεί σπουδαία ευκαιρία διείσδυσης του brand name “A for Antiparos” στην Αυστριακή αγορά.

Τον Δήμο Πάρου εκπροσωπεί ο κ. Γιώργος Μπαφίτης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου – Αντιπάρου και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού και Ανάπτυξης, ενώ τον Δήμο Αντιπάρου εκπροσωπούν οι Αυστριακοί φίλοι και επιχειρηματίες του νησιού Marcus Lang , Marcel Blazoni και η Natascha Lang.

Ο Δήμος Τήνου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 3η αποκλειστική τουριστική έκθεση GREKLAND PANORAMA στη Στοκχόλμη από 12-14 Φεβρουαρίου 2016, καλεί τους επιχειρηματίες του νησιού να δηλώσουν συμμετοχή.

Κάθε χρόνο η τουριστική έκθεση που αφορά μόνο στο ελληνικό και κυπριακό τουριστικό προϊόν, και πραγματοποιείται στο κέντρο της Σκανδιναβίας, με πάνω από 10.000 επισκέπτες ετησίως, αποτελεί μία εκ των σημαντικότερων διοργανώσεων της αγοράς.

Οι δυνατότητες που θα έχει ο Δήμος Τήνου, ο οποίος θα στήσει περίπτερο 12 τετραγωνικών μέτρων, θα είναι οι εξής:

· Στις 12/2/2016 θα γίνει παρουσίαση του Δήμου σε κορυφαία στελέχη της τουριστικής αγοράς.

· Συναντήσεις με Tour Operators και Τουριστικά Γραφεία της Σκανδιναβίας.

· Βραδινή εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται με σκοπό την καλλιέργεια σχέσεων με τους Σουηδούς εκπροσώπους του κλάδου του τουρισμού.

· Υπάρχει η δυνατότητα 20’ παρουσίασης του Δήμου στα Αγγλικά και η υπηρεσία αυτή ονομάζεται TRAVEL STORIES.

· Οργάνωση ιδιαίτερων meeting με στελέχη της Apollo με σκοπό την αναλυτική παρουσίαση του προορισμού και τη διερεύνηση συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών.

· Προβολή της Τήνου στις ειδικές γιγαντοοθόνες του Εκθεσιακού Κέντρου με 30 σποτ ημερησίως διάρκειας 1,5 λεπτών maximum

Συμμετοχή σε τέσσερις εκθέσεις, θα έχει και ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά της Ελλάδας, η Σαντορίνη. Στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Σαντορίνης, ο Δήμος Θήρας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016 θα συμμετάσχει στις ακόλουθες Τουριστικές Εκθέσεις του εξωτερικού:

1) Grekland Panorama 2016 στην Στοκχόλμη Σουηδίας, 12-14 Φεβρουαρίου 2016.

2) ΒΙΤ 2016 στο Μιλάνο Ιταλίας, 11-13 Φεβρουαρίου 2016.

3) ΙΤΒ 2016 στο Βερολίνο Γερμανίας, 9-13 Μαρτίου 2016.

4) ΜΙΤΤ 2016 στη Μόσχα Ρωσίας, 23-26 Μαρτίου 2016.

Παράλληλα στο τέλος Ιανουαρίου (28-31/01) θα πραγματοποιηθεί προωθητική παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Σαντορίνη, προορισμός όλο τον χρόνο» στην Κωνσταντινούπολη.

Ετικέτες: