Ενημέρωση του Επιμελητηρίου για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο

  • Τρίτη, 5 Απριλίου, 2016 - 15:15

Σε συνέχεια της συνάντησης εργασίας που έλαβε χώρα στις 24 Φεβρουαρίου 2016 με τους λογιστές του Νομού και που στόχο είχε την αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ των λογιστικών γραφείων και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο φορέας μας πραγματοποίησε δεύτερη συνάντηση την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 προκειμένου να ενημερώσει τους λογιστές των Κυκλάδων για τις δυνατότητες που τους δίνονται μέσω της διαδικτυακής πύλης του Επιμελητηρίου αλλά και του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ) για σωστή και άμεση πληροφόρησή τους σε θέματα που αφορούν στο Γ.Ε.ΜΗ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο με απευθείας διασύνδεση με τα γραφεία-συνεδριακούς χώρους στα 7 νησιά Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Τήνο.

Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική και η συνάντηση διήρκησε περίπου 2 ώρες, ξεκινώντας από παρουσίαση του portal του Επιμελητηρίου Κυκλάδων www.e-kyklades.gr και συγκεκριμένα της ενότητας που αφορά στην πληροφόρηση μελών. Στη συνέχεια, έγινε πλοήγηση στη διαδικτυακή πύλη του Γ.Ε.ΜΗ. www.businessportal.gr όπου μέσα σε πραγματικό περιβάλλον επιχείρησης αναλύθηκαν θέματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες της ιστοσελίδας. Ακολούθησε πλήρης ανάλυση των δυνατοτήτων και υπηρεσιών του Μητρώου Επιχειρήσεων (Business Registry) και της Επιχειρηματικής Πύλης (Business Portal), καθώς και σύντομη αναφορά στην Υπηρεσία-Μίας-Στάσης.

Τέλος, έγινε ενημέρωση σχετικά με τη χρήση ψηφιακής υπογραφής των επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου, η οποία είναι προς εφαρμογή. Η Προϊσταμένη του Τμήματος Μητρώου, κα. Άσπα Μαγουλά, υπογράμμισε τη σημασία της απολύτως επικαιροποιημένης πληροφορίας που παρέχεται μέσω των ιστοσελίδων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και του Γ.Ε.ΜΗ., και προέτρεψε τους λογιστές να χρησιμοποιούν αυτή την πληροφορία προκειμένου οι υποθέσεις τους να διεκπεραιώνονται χωρίς καθυστερήσεις.