Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά η διοργάνωση “Santorini Experience”, υπό την αιγίδα της ΚΟΕ και κάλυψη με διεθνή προβολή, από τον κολοσσό των media, FOX Networks Group

Μια… εμπειρία που θα “ταξιδέψει” στον κόσμο

Η ανακοίνωση του προγράμματος του δεύτερου “Santorini Experience” πραγματοποιήθηκε σε πολυτελείς αίθουσες αλυσίδας κινηματογράφων στην Αθήνα, παρουσία πολλών αθλητών, εκπροσώπων αθλητικών σωματείων πανελλαδικής εμβέλειας και φορέων της Σαντορίνης.

Για μία ακόμη φορά, η Σαντορίνη στρέφει τους προβολείς πάνω της, αυτή τη φορά στον τομέα του αθλητικού τουρισμού, καθώς η επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση του “Santorini Experience”, που πέρσι φιλοξένησε τεράστια ονόματα του αθλητισμού επιστρέφει, 7-9 Οκτωβρίου 2016, επιφυλάσσοντας ακόμη περισσότερες μεγάλες συμμετοχές, αλλά και μεγαλύτερες προκλήσεις.

Στην εκδήλωση της ανακοίνωσης του προγράμματος της δεύτερης διοργάνωσης, προβλήθηκε βίντεο – ντοκιμαντέρ από τις περσινές δράσεις, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι και πρεσβευτές της διοργάνωσης.

Πρόγραμμα με πλούσιες δράσεις και διεθνή προβολή

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του “Santorini Experience”, περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης από το ηφαίστειο στο παλιό λιμάνι των Φηρών. Την κολυμβητική διαδρομή έχει σχεδιάσει ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Κολύμβησης, προπονητής με Ολυμπιακά & Παγκόσμια μετάλλια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στην κολύμβηση, Νίκος Γέμελος, ενώ σπουδαία ονόματα της Εθνικής μας ομάδας, όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Κέλλυ Αραούζου, μαζί με μια πλειάδα κορυφαίων αθλητών κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης όπως οι Αντώνης Φωκαΐδης, Γιώργος Αρνιακός και Δημήτρης Νέγρης θα λάβουν και φέτος μέρος στο «Santorini Experience».

Αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες διαδρομές τρεξίματος στο μαγικό μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά, με θέα την Καλντέρα. Τις διαδρομές έχει σχεδιάσει για φέτος ο πρώην μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητής τρεξίματος και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στο τρέξιμο, Νίκος Πολιάς.

Κατά την εκδήλωση ανακοινώθηκε επίσης, ότι η διοργάνωση θα τεθεί υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ), η οποία για πρώτη φορά συμβάλλει κατ’ αυτό τον τρόπο σε διοργάνωση αθλητικού τουρισμού, στο αγώνισμα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, προσδίδοντας επιπλέον διεθνές κύρος και επισημότητα στο “Santorini Experience”.

Τη διεθνή προβολή της διοργάνωσης, θα αναλάβει ο εταίρος-έκπληξη FOX Networks Group, ως επίσημος μεταδότης (official broadcaster) του ντοκιμαντέρ “Santorini Experience”, που θα προβληθεί σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική μέσα από το τηλεοπτικό δίκτυο FOX Sports.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε, πως έπειτα από την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης και τις συμμετοχές κορυφαίων διακεκριμένων μελών της Εθνικής ομάδας, υπήρξαν σχετικές συνομιλίες μεταξύ της ΚΟΕ και του Δημάρχου Σαντορίνης, κ. Νικόλαου Αναστάσιου Ζώρζου, καθώς και εκπροσώπων φορέων της διοργάνωσης, με αποτέλεσμα το φετινό τριήμερο event να τεθεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Διαθεσόπουλος τόνισε, πως το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την επισημότητα και σπουδαιότητά της , όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, ενώ υπογράμμισε, πως τόσο εκείνος προσωπικά ως πρόεδρος, όσο και όλη η Ομοσπονδία, πιστεύουν στην καθιέρωση της διοργάνωσης, ως μία εκ των σημαντικότερων διοργανώσεων στο χώρο του Open Water.

Κλείνοντας, διαβεβαίωσε πως η ΚΟΕ θα βρίσκεται κοντά σε αυτή την προσπάθεια, με στόχο να γίνει μία από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις στο χώρο, με μακρόχρονη προοπτική και μαζικότητα σε επίπεδο συμμετοχών.