Δημοτικό και νηπιαγωγείο στην Αμοργό προϋπολογισμού 2,8 εκατομμυρίων ευρώ

Με ευρωπαϊκούς πόρους

Νέο δημοτικό και νηπιαγωγείο αναμένεται να κατασκευαστεί στην Αιγιάλη της Αμοργού με χρηματοδότηση από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που εξασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που όπως επισημαίνεται από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, “θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών εκπαίδευσης στο νησί” και θα υλοποιηθεί από το δήμο Αμοργού.

Σχολείο πρότυπο

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013, με προϋπολογισμό 2,8 εκατομμυρίων ευρώ και προβλέπει την κατασκευή 3 κτηρίων συνολικής επιφάνειας 1.471,39 τ.μ. Στα κτίρια αυτά θα στεγαστούν: το δημοτικό σχολείο της Αιγιάλης, δυναμικότητας 96 μαθητών με 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες πληροφορικής, φυσικοχημείας, ξένων γλωσσών, βιβλιοθήκης και τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους καθώς επίσης και το νηπιαγωγείο της περιοχής, δυναμικότητας 30 νηπίων, με 2 αίθουσες διδασκαλίας, χώρο ξεκούρασης των νηπίων και τους απαραίτητους σύγχρονους βοηθητικούς χώρους. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.