Η ομορφιά της "νομαδικής ζωής" στο Νηπιαγωγείο του Φοίνικα

"Σπίτι μας είναι... το σχολείο"

Αέρας “Άγριας Δύσης” φύσηξε χθες το πρωί στην αυλή του Νηπιαγωγείου του Φοίνικα, όπου εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές έστησαν ένα πολύχρωμο και αυτόχθονο ινδιάνικο χωριό με το “Μεγάλο Πνεύμα” της χαράς και της δημιουργίας να διώχνει μακριά κάθε δυσάρεστη σκέψη.

Στο πλαίσιο της 2ης Ανοιξιάτικης Γιορτής, η αυλή του σχολείου μετατράπηκε σε μία ηλιόλουστη “αποικία” του ινδιάνικου κόσμου, όπου η συνεργασία μικρών και μεγάλων, αλλά και η μεθυστική “μαγεία” της νομαδικής ζωής είχαν κυρίαρχο ρόλο.

Οι λιλιπούτειοι “εξερευνητές” που σκορπίστηκαν στις παρυφές του, είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν ένα ινδιάνικο τοτέμ, να δώσουν χρώμα και λάμψη στη σκηνή του, να ψάξουν “στα τυφλά” την ουρά του αλόγου, να ψαρέψουν στις πιρόγες, να πετάξουν κρίκους στους κάκτους της Άγριας Δύσης, να κάνουν σκυταλοδρομία με αυγά και να υιοθετήσουν το ινδιάνικο στυλ.

Ιδιαίτερα επιτυχημένο ήταν και το παζάρι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με διάφορα αντικείμενα και χειροποίητες λαμπάδες, ενώ τους επισκέπτες γλύκαναν οι μοναδικές λιχουδιές που έφτιαξαν πολυτάλαντες μαμάδες.

Ωστόσο, τις εντυπώσεις κέρδισε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του σχολείου, όπου φιλοξενούνται πρωτότυπες κατασκευές των παιδιών από χαρτί, πλαστικό και πλαστελίνη με θέμα την παλαιοντολογία και τον θαυμαστό κόσμο της χλωρίδας και της πανίδας του πλανήτη.

“Η γιορτή έχει ως στόχο την επικοινωνία και τη συνεργασία των γονέων, των εκπαιδευτικών και των παιδιών” δήλωσαν στην “Κοινή Γνώμη” οι νηπιαγωγοί Τάνια Σκρέτα και Γεωργία Σταματοπούλου, προσθέτοντας ότι “είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι μαθητές τι πρόκειται να γίνει και να συμμετέχουν στην προετοιμασία του, χωρισμένοι σε ομάδες εργασίες”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα τις εκδήλωσης, την οποία αγκάλιασε και φέτος το κοινό της Σύρου, θα διατεθούν για τις ανάγκες του Νηπιαγωγείου.