Μηδαμινή η συμμετοχή των Συριανών στη χθεσινή κινητοποίηση

"Επιτάφιος" θρήνος

Με τη συμμετοχή 100 περίπου ατόμων, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα το συλλαλητήριο στην πλατεία Μιαούλη, ενάντια των περικοπών των οργανικών θέσεων στα δημοτικά σχολεία της Σύρου.

Η εικόνα που παρουσίαζε η συγκέντρωση είναι πέρα για πέρα αποκαρδιωτική, δείχνοντας ότι τη Σύρο δεν την αγγίζει ούτε η λιτότητα, αλλά και ούτε και κανένα άλλο μέτρο.

Το Σεπτέμβριο θα κλαίμε

Μικρός ο αριθμός της δασκάλων, αλλά πολύ μικρότερος ο αριθμός των γονέων που συμμετείχαν στο χθεσινό κάλεσμα της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού, για δυναμική αντίδραση στα νέα μέτρα κατάργησης και συγχώνευσης των δημοτικών σχολείων της Σύρου.

Η εικόνα που παρουσίαζε η συγκέντρωση ήταν αποκαρδιωτική, αφού για άλλη μια φορά ο κόσμος απέδειξε ότι δεν τον αγγίζει τίποτα, ακόμη και εάν έχει να κάνει με την εκπαίδευση των παιδιών του.

Η μεγαλύτερη συμμετοχή παρουσιάστηκε από το 3ο δημοτικό, ενώ οι γονείς από τις άλλες μονάδες ήταν άφαντοι.

Όσο για τους φορείς της Σύρου; Ας το αφήσουμε καλύτερα. Το παρόν έδωσε ένα μέλος από το Εργατικό Κέντρο, ο Αντιδήμαρχος,οι Νίκος Αλμπανόπουλος, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Δεναξάς. Αλήθεια σε αυτή την κινητοποίηση δε θα έπρεπε να ήταν σύσσωμοι όλοι οι φορείς; Ντροπή και αίσχος! Αίσχος για όλους αυτούς που μας εκπροσωπούν! Ντροπή που για άλλη μια φορά έγραψαν στα “παλαιά των υποδημάτων τους”, το κάλεσμα των εκπαιδευτικών.

Για άλλη μια φορά έδειξαν πόσο κατώτεροι των περιστάσεων είναι.

Ντροπή όμως και για όλους εμάς τους γονείς που προτιμήσαμε, όσοι δεν εργαζόταν, να κάτσουμε στον καναπέ μας ή να απολαύσουμε τον καφέ μας σε κάποια καφετέρια.

Δυστυχώς, όταν τα νέα μέτρα της υποβάθμισης της παιδείας μας αγγίξουν, θα είναι αργά. Ραντεβού τον Σεπτέμβριο, τότε που θα είναι αργά για δάκρυα και για κινητοποιήσεις.