Εξετάζεται η δημιουργία νέου δημοτικού σχολείου-νηπιαγωγείου στα Φηρά

  • Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2013 - 06:00

Το ζήτημα της κατασκευής νέου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο Κοντοχώρι Φηρών Θήρας τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Θήρας, κ. Νικόλαος Ζώρζος, με κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) που επισκέφθηκε, κατόπιν πρόσκλησής του, τη Σαντορίνη.

Μέλη του κλιμακίου, με επικεφαλής τον κ. Θεοτοκάτο, εξέτασε το θέμα της κατασκευής νέου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, ενώ συζητήθηκε επίσης και το ζήτημα της κατασκευής των έξι αιθουσών του Δημοτικού Σχολείου Φηρών, που κατασκευάστηκαν μετά τους σεισμούς του 1956 και δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να συντομεύσουν χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου να υπάρχουν ασφαλή σχολικά κτήρια με σύγχρονες προδιαγραφές στο νησί. Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για την ανάγκη «νοικοκυρέματος» των σχολικών κτηρίων και εγκαταστάσεων, «εγκαταλείποντας τη μέχρι τώρα τακτική των προηγούμενων δημοτικών περιόδων με παράνομες αυθαίρετες κατασκευές, όταν υπήρχαν αυξημένες ανάγκες στέγασης των μαθητών».