Από σήμερα οι αιτήσεις προτίμησης εκπαιδευτικών για υποχρεωτική μετάταξη λόγω κατάργησης ειδικοτήτων

127 «πλεονάζοντες» στις Κυκλάδες

  • Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2013 - 06:00

Ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο αριθμός του πλεονάζοντος εκπαιδευτικού προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και ο αριθμός των κενών θέσεων στις οποίες μετατάσσονται υποχρεωτικά με τη διαδικασία της υποβολής αιτήσεων προτίμησης.

Στις Κυκλάδες υπάρχουν 127 πλεονάζοντες καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα 30 καθηγητές Γαλλικής, 36 Αγγλικής και 7 Γερμανικής γλώσσας, 5 καθηγητές Καλλιτεχνικών, 30 Φυσικής Αγωγής, 4 Μουσικής και 15 Πληροφορικής.

Στην ίδια υπουργική απόφαση καθορίζονται και οι κενές θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανά κλάδο ή ειδικότητα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Για τον νομό Κυκλάδων διαπιστώθηκαν οι εξής κενές θέσεις: 12 για καθηγητές Γαλλικής (ΠΕ05), 36 Αγγλικής (ΠΕ06), 7 Γερμανικής (ΠΕ07), 5 Καλλιτεχνικών (ΠΕ08), 20 Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11), 4 Μουσικής (ΠΕ16) και 15 Πληροφορικής (ΠΕ19-ΠΕ20) (σύνολο 99 κενές θέσεις).

Το πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό μετατάσσεται υποχρεωτικά με τη διαδικασία των αιτήσεων προτίμησης σε θέσεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανά Περιφέρεια και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κλάδο ή ειδικότητα και ανά Φορέα σε κενές ή σε συνιστώμενες με την πράξη μετάταξης θέσεις διοικητικού προσωπικού, συναφούς ή μη κλάδου της ίδιας κατηγορίας, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων κενών ή κενούμενων, εφόσον δεν υπάρχουν, οργανικών θέσεων της αυτής, ανώτερης ή και κατώτερης κατηγορίας, σύμφωνα με τη Διαπιστωτική Πράξη και την Απόφαση του Υπουργού αντίστοιχα, όπως προβλέπονται στις διατάξεις της παρ. 11 του άρθρου 82 του ν. 4172/2013 που αφορά στην κατάργηση ειδικοτήτων κατά κλάδο και κατηγορία του προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις παραπάνω ειδικότητες καλούνται από σήμερα έως και τις 23 Αυγούστου, να υποβάλουν σχετική ηλεκτρονική αίτηση προτίμησης, προκειμένου να συνταχθούν οι αξιολογικοί πίνακες βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις.